Vier finales voor miniemen (J16) van Sporting Nelo

Published in Club Nieuws

Vier finales voor miniemen (J16) van Sporting Nelo 

 

Afgelopen zaterdag stond in Den Dijk in Wespelaar (Haacht) de laatste speeldag van de VHV-competitie op het programma.  Konden de Sporting-miniemen de finale nog halen ? Alle wedstrijden zouden gewonnen moeten worden, 4 finales dus, én er moest tegelijkertijd gerekend worden op puntenverlies van Achilles..... waterkansjes, maar kansjes !!!
 
De eerste match tussen het plaatselijke Atomix en Tongeren, werd overtuigend door Tongeren gewonnen met 4-8.
 
Dan kwam de eerste match tussen Nelo en Tongeren, iedereen stond scherp en zou er voor gaan.  Met een degelijke ploeg als Tongeren was het toch opletten geblazen.  De eerste minuten bleef beide ploegen dicht bij elkaar, 1-2 na 5', 3-3 na 10', maar vanaf de 15' sprokkelde Sporting een kloofje bij elkaar en ging dan van 4-6 naar een 6-9 eindstand.  Eerste punten binnen.
 
Onmiddellijk daarna de match tegen Atomix, hier ook een gelijkopgaande beginfase : 2-2 na 5', vanaf de 7' nam Nelo echter het voortouw en bouwde systematisch een voorsprong uit 3-6 na 10'.  Atomix bleef echter knokken en kwam weer in de wedstrijd : 6-7 na 15'.  Nelo behield een (kleine) voorsprong en eindigde met een 8-10 overwinning.  Een tweede overwinning weer dankzij de inzet !
 
Atomix nu weer tegen Tongeren. Atomix leek geruststellend uit te spelen met een 4-2 in de 10', 8-5 in de 15'. Tongeren begon echter in te lopen, scoorde in de laatste minuut zowaar nog 2x en kwam gelijk : 10-10.
 
Nu mocht Sporting nogmaals tegen Tongeren. We liepen snel uit naar en 0-3 in de 10'. Tongeren klampte  aan, en kwam terug, ook dankzij enkele 2' straffen (4x), Jarne pakte ondertussen 2 strafworpen, we scoorden zelfs met 2 man in ondertal 4-6 na 15', 4-8 en na 20' 6-9 eindstand.
Voor deze match wisten we al dat Kortrijk niet was komen opdagen in Bocholt, en had Achilles vlot tweemaal Elita verslagen waardoor beide finalisten al bekend waren (Achilles & Elita).
Maar als je met zo'n mentaliteit die laatste (overbodige) wedstrijden ingaat, hebben we toch iets onthouden : plezier hebben en blijven gaan, én er altijd staan vanaf de eerste minuut/VHV-wedstrijd  !
 
Op naar de laatste match tegen Atomix.  Sporting wilde de 8 op 8 en dus ook zeker deze match winnen. 0-3 na 5', 1-6 na 10', 3-8 na 15', eindstand 8-12. Opdracht volbracht.  Op basis van deze VHV was een finaleplaats zeker terecht geweest.
 
 
Elita en Achilles de Vlaamse finalisten bij de miniemen (J16), Sporting strandt op één puntje en wordt zo derde in deze Vlaamse competitie.  Een mooie afsluiter, een seizoen met enkele gekwetsten op de verkeerde momenten, maar ook het missen van wat mentaliteit op andere momenten, maar geen excuses, allemaal mee te nemen naar volgend jaar, dan is er weer een nieuwe competitie en nieuwe kansen !! 
 
Merci trouwe supporters en trainer Guido. 
Proficiat Bocholt en Buggenhout !
 
    

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64