Sporting won zondag van Grace Hollogne in het Dommelhof

Published in Club Nieuws

 

Voor de eerste keer in ons eigen Dommelhof presenteerde Sporting zich goed tegen een traag spelend Grace Hollogne. Het begon nochtans een beetje aarzelend met een povere 3-3 na 10 minuten maar de Nederlandse tandem Vernooy-Pastoor manifesteerde zich nadrukkelijk en scoorde spectaculaire doelpunten. Vernooy die jarenlang enkel in de dekking mocht spelen bij Lions vindt stilaan zijn shotarm terug en scoort steeds vlotter. Op snelheid en vervolgens in zijn sprong en met gewapende arm vertrekt zijn schot vlot boven de 3.5m dus heel erg moeilijk af te blokken. Marco scoorde knap en vond ook nog regelmatig cirkelspeler Mats Pasoor die steeds beter begint af te werken. Sterker nog, Mats werd topschutter van de middag met 7 roosjes. Sporting liep dus langzaam maar zeker uit tot 10-8 en 15-10 aan de rust. Het patroon bij Grace Hollogne was stereotiep maar niet altijd gemakkelijk te verdedigen. Laag tempo en dan zoeken naar de, het moet gezegd, verschroeiende arm van Romain Dolce ofwel via spelverdeler Finet steevast de cirkelspeler bedienen. Op die manier konden de Luikenaars de schade dus enigszins beperken.
Sporting diepte de kloof in het begin van de tweede helft dieper uit en met 21-14 na 40 minuten was de wedstrijd definitief op slot. Coach Qerimi kon dus vlotjes doorwisselen en ook de Neerpelter youngster, de 17 jarige Louis Vandebeeck, kon zijn doelpuntje meepikken. Grace Hollogne kon nu echt geen vuist meer maken en moest lijdzaam toezien hoe Sporting oa via penaltys van Follon steeds verder uitliep tot 27-16 na 50 minuten. Het publiek dankte zijn spelers voor de geslaagde premiere en zag dat bijna iedereen tot scoren kwam. Enkel Blaz Rojc had pech bij de afwerking en scoorde niet. Enige smetje was dat David Denert op tegenaanval en na zijn score met een verdraaide knie verkeerd neerkwam en dus uitviel. Deze week uitsluitsel hiervan.
Met verplaatsingen naar Gent op donderdag (BvB) en naar Doornik op zaterdag gaat Sporting veel kilometers maken om hopelijk 2x de overwinning mee naar huis te nemen.
 
En merci Michel (Chel), Alicja, Hanne & Marylies voor de hapjes en drankjes voor de wedstrijd !
 
NeLo: Polfliet, Y Denert (licht gekwetst), D Denert 2, Vansloot 1, Pastoor 7, Habraken 3, Somogyi 3, Peeten 1, Rojc, Vandebeeck 1, Tasevski 1, Vernooy 6, Follon 4/3, Winters 2.
Grace Hollogne: Barratini, Dolce 8/2, Finet 7/4, Thiam 1, Bearzatto, Saccasyn 3, Agnelio 3, Dister, Dupont 1.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64