Deze week tweeluik : Beker van België & competitie !

Published in Club Nieuws
Donderdag reist Sporting NeLo af naar DB Gent in het kader van de Beker van Belgie. Gent speelt een reeks lager en start dus met een voorgift van 3-0. Sporting kan dus maar beter bij de les zijn. Hopelijk zullen de files ons geen parten spelen kunnen en we tijdig en (relatief) fris aan de afworp verschijnen. Sporting zal wel David Denert een tijdje moeten missen. Scans zullen moeten uitmaken hoe ernstig de blessure aan de linkerknie is maar de voortekenen zijn niet zo gunstig. Maar Sporting moet in staat zijn zich te kwalificeren voor de volgende ronde! Onderschatten mogen we Gent zeker niet. Afgelopen weekend speelden ze nog gelijk tegen Beyne en met oa Yassine Gharbi hebben ze een vlot scorende linkshander in huis. Gent wil een eerste thuiszege tegen onze rood-witten maar we gaan niet echt meewerken.
De wedstrijd start te Gent om 20u30 in sporthal Hekers, Ter Linden 29 te 9052 Zwijnaarde.
 
Aanstaande zaterdag wacht ons de tweede verre verplaatsing, nl naar Doornik om er tegen de ploeg van ex-sporting doelman Arne Schonkeren en ex-Sporting rechterhoek Jasper De Pilleceyn te gaan spelen voor de competitie deze keer. Sporting kan zich geen misstap veroorloven en reist na de knappe overwinning tegen Grace Hollogne met vertrouwen naar Henegouwen. Maar Doornik is een onberekenbare ploeg. Zij beschikken elk seizoen opnieuw over een aantal nieuwe Franse spelers (3 à 4) die een wedstrijd in een beslissende plooi kunnen doen vallen. Met hun enthousiaste thuispubliek zijn ze tot veel in staat als het een close-game zou worden. Ze zullen gebrand zijn op een goed resultaat na het povere gelijkspel tegen Eynatten en met rechterhoekspeler Lachal hebben ze zeker en vast een heel gevaarlijke speler in huis. Hopelijk kruipt er na de bekerwedstrijd van donderdag geen vermoeidheid in de benen van onze Sporting-boys en nemen ze de overwinning mee naar het verre Limburg. 
Supporters, het gaat regenen zaterdag dus reis gerust af naar Hall des sports de la CET, Avenue de Gaulle 2, 7500 Tournai.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64