Sporting stelt zijn API (aanspreekpunt persoonlijke integriteit) voor : clubarts Jasper Van Criekinge

Published in Club Nieuws

BELANGRIJK BERICHT VOOR ALLE LEDEN VAN DE JEUGD

  

Beste sporter,

  

Welkom in onze handbalclub Sporting Nelo. We zijn blij dat je bij ons sport. We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en je je goed in je vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt. Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat en voel je dat iets niet klopt. Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wil, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden… Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt.

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouders? In de club kan je ook praten met Jasper, hij is onze clubarts en is de aanspreekpersoon voor iedereen die vragen of klachten heeft in verband met ongepast seksueel gedrag. Hij zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Op hem kan je vertrouwen ! Je eerste contact kan je via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. maken.

   

Met sportieve groeten,

  

Bestuur Sporting Nelo

 

 

                                 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64