Jeugdhandbal

 

 

Welkom bij jeugdhandbal Sporting NeLo, een club met een rijk verleden, een club met een mooie toekomst. Een toekomst die enkel mogelijk is dankzij de jeugd.

een club met een rijk verleden, en een mooie toekomst, dankzij de jeugd


Op deze website trachten wij u kennis te laten maken met het jeugdhandbal van Sporting NeLo, dat sinds vele jaren tot het beste van België behoort. We willen iedere handballiefhebber informeren over de sportieve prestaties van onze ploegen. Ook kunnen eigen clubleden via dit medium hun specifieke ploeg- en wedstrijdinfo raadplegen. Zo beschikt iedereen steeds over up-to-date informatie van wedstrijden, rangschikkingen en extrasportieve activiteiten.

Samen met een gezond organisatorisch en financieel beleid, ondersteund door onze sponsors stomen we jongeren niet alleen klaar voor de sprong naar de top, maar laten we deze jongeren eveneens genieten van een sfeervolle sportbeleving.


Voor de jeugd

In de gemeente Neerpelt is topsport via handbal een gegeven. De eerste ploeg geniet reeds sedert jaren nationale en internationale aandacht. Uiteraard is het een jongensdroom om ooit hier te kunnen figureren. De jeugdopleiding binnen handbal Neerpelt is echter meer: gezonde opvoeding bieden aan de jeugd uit Neerpelt en omliggende gemeentes, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Groepsgeest en persoonlijke bijdrage hiervoor staan centraal in de opvoeding van handbalminnende jeugdige sporters.

Via deze sport komen onze jongeren in contact met belangrijke waarden zoals respect voor elkaar, fairplay, doorzettingsvermogen, omgaan met emoties, weerbaarheid, vriendschap en omgaan met regels. Stuk voor stuk waarden die belangrijk zijn in het dagelijkse leven en die zeker een belangrijke rol zullen spelen in hun verdere ontwikkeling naar volwassenheid. Een belangrijke doelstelling van onze jeugd is zowel op sportief als sociaal gebied hun vaardigheden te kunnen ontdekken. Zij zullen ook onze toekomst moeten verzekeren.

Sporting is er van overtuigd dat iedereen in de  samenleving (sport)kansen moet krijgen, samen met lokale besturen, zet zij daar ook op in om kinderen uit kansengroepen aan het sporten te krijgen. Bij vragen vanuit lokale besturen of geïnteresseerde ouders : neem contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

De jeugd blijft onze toekomst !


Voor het bestuur

Een moderne sportclub moet streven naar kwaliteit, op en buiten het veld, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van de jeugdspeler niet vergeten mag worden. Ook op sociaal gebied wordt onze jeugd (en ook de volwassenen) bijgebracht wat er kan en niet kan. Het bewijs hiervan is de team-spirit en de goede sfeer die men kan waarnemen zowel op het veld als ernaast. De kinderen onderling vormen samen zelfs na trainingen en wedstrijden een groep die het begrip vriendschap, helpen in nood en elkaar steunen, zeker begrijpt.

Onder toezicht van onze gediplomeerde trainers, die een pak ervaring met zich meedragen, bieden we aan onze jeugd van 6 tot 18 jaar, een uitgebreide handbalopleiding. Elke ploeg wordt volgens hun ouderdom specifiek gevormd. Het succes van onze jeugdwerking impliceert dat er regelmatig meerdere ploegen ingeschreven kunnen worden in de Limburgse competitie. De trainers bepalen de indeling op basis van persoonlijke inspanning, karakter en talent.

Regelmatig stoten onze ploegen door tot Limburgse, Vlaamse, ja zelfs Belgische finales. Zo zijn onze spelers op deze jonge leeftijd al ambassadeur van Neerpelt. Onze spelers zijn na hun jeugdopleiding dikwijls gegeerd door de omringende clubs. Hun technische veelzijdigheid, karakter en ervaring zorgen dat deze jongens altijd een versterking betekenen voor een club. Ook zo draagt de jeugdopleiding bij tot meer bekendheid voor onze club Het technische jeugdbeleid staat in het teken van het opleiden. Resultaat is hierbij dan ook ondergeschikt aan opleiden, want goed opleiden zorgt op termijn voor resultaat. De ontwikkeling van de speler in al zijn facetten heeft dus voorrang en staat boven het resultaat van het team.

Aangezien de financiële bijdrage van de jeugdspelers niet volstaat om de balans in evenwicht te houden is de steun van sponsors, die in onze aanpak geloven en bereid zijn zich mee te engageren, broodnodig. Wij kunnen dankzij hun steun onze jeugdwerking verder uitbouwen en perfectioneren. Naast de vermelde sponsors wordt de hulp van vrijwilligers en ouders zeer gewaardeerd. Trainingen en wedstrijden vragen, naast de verschillende activiteiten om onze clubkas te spijzen, veel tijd en inzet van deze medewerkers. Samen met hun steun bouwen we aan een hechte handbalfamilie.


Voor de ouders

Het aanmoedigen van uw speler is een niet te onderschatten steun. Positief aanmoedigen van de eigen clubspelers geeft dikwijls een surplus aan deze spelers om het beste van zichzelf te geven. Kritiek op de tegenstander en de scheidsrechters moet zeker vermeden worden. Ook naast het veld hebben we een opvoedende taak.

Tactische richtlijnen en opdrachten voor de spelers laten we altijd over aan de trainer. Zo wordt de nog jonge speler niet in de war gebracht en kan hij zich volledig concentreren op zijn taak binnen de ploeg. Iedereen is graag een winnaar. Winst of verlies zijn echter eigen aan de sport en dragen bij tot de vorming van zowel de sporter als de toeschouwer. Belangrijk is te relativeren en te zien dat de jeugd aan sport doet en een gezonde uitlaatklep heeft voor al zijn dagelijkse beslommeringen en studies.

Het jeugdbestuur.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64