×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

Dames M19 pakken Limburgse titel ! Proficiat !

Published in Leden Nieuws
Zondag 5 februari speelden de M19 voor de Limburgse titel in Sint-Truiden. Bij winst waren ze mathematisch zeker van de titel. Tijdens de stevige opwarming waren ze getuigen van een potige halve finale van de beker van België tussen Sint-Truiden en Hasselt. De thuisploeg trok aan het langste eind en won verdiend. 
 
De M19 begon stevig, maar ook Sint-Truiden liet niet begaan, 2-2 na 5minuten krachthandbal. Lio keepte sterk, maar aan sommige poeiers van Rani was vaak niets te beginnen. Ze scoorde dan ook maar liefst 14keer in 60minuten. Na 15minuten was de stand nog steeds gelijk, 4-4. Ondertussen waren ook thuissupporters in de zaal komen zitten en begonnen hun ploeg aan te moedigen. De Neerpeltse dames lieten het echter niet aan hun hart komen. Dorien en Anouk waren goed bij shot en maakten 2 doelpunten, 6-8 na 20'. Onze tweede fase verliep goed en konden daardoor steeds tegenprikken. Na 30minuten bikkelen stond het 11-15 in ons voordeel.
 
De tweede helft verliep ongeveer hetzelfde. Beide ploegen verdedigden stevig 6-0 waardoor afstandshots genoodzaakt waren. Alweer Rani hield Sint-Truiden in de wedstrijd, 14-17 na 35minuten. Hanne werd in aanval keer op keer uitgespeeld en vond steeds de netten. 17-22 na 45minuten knap handbal! De grootste kloof werd geslagen in minuut 49 waar opnieuw Anouk de keepster verschalkte. 6 Doelpunten voor, dat konden ze nu toch niet meer uit handen geven ?.... Je kan het al raden, een aantal balverliezen, slordig aanvallend geweld en tijdstraffen... Sint-Truiden zette een fenomenale laatste eindspurt in en mede dankzij mandekking op Dorien werd scoren moeilijker. Op maar liefst 7minuten tijd maakte de thuisploeg 6 doelpunten, 24-25 na 55minuten. De spanning was te snijden, hier en daar een time-out om de mentale rust te bewaren (voor zover er die nog was). Ze kwamen gelijk op 1minuut voor het einde. Na een lange aanval wrong Hanne zich 10seconden voor tijd zich door de verdediging en vond de netten. Snel omdraaien, vastzetten of blokken was de boodschap! Rani probeerde vanop 20m nog een shot... bal langs het doelhout! De Sporting meisjes sprongen elkaar in de armen, coach Bart met een ferme ontlading! Voor het eerst hebben de meisjes een Limburgse titel beet! Proficiat aan iedereen voor het harde werk en inzet! 
 
 

Sporting Gear

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64