D1: Sporting Nelo - Saturnus: 22-19

Published in D1 Nieuws

Op zaterdag 6 december stonden bijna alle ploegen van Sporting Nelo paraat om op de ploegenvoorstelling te verschijnen en de zwarte pieten te ontvangen, maar de dames hadden belangrijkere dingen te doen, namelijk een potje handballen. Dit keer mochten we de dames van Saturnus ontvangen met voor sommigen onder ons ex-trainer Erwin. Vol goede moed begonnen we met 9 man aan de opwarming van de eerste wedstrijd van het weekend. Aangezien Saturnus op de eerste plaats stond, wisten we wat ons te doen stond: knokken tot we erbij neervielen.

Voor de match waarschuwde onze oude coach Louis onze nieuwe coach Sven dat de linker back vaak met de pivot samenspeelde. Al snel werd duidelijk dat dit niet makkelijk ging worden. De pivot bleek een forse dame te zijn die niet makkelijk te stoppen was. De opdracht was duidelijk: de pivot mocht geen bal krijgen.

We begonnen gemotiveerd aan de match en dat wierp al snel zijn vruchten af. Na 1 minuut stond de 1-0 al op het scorebord door een mooie actie van Lore. De eerste helft verliep moeizaam. Er werd afwisselend gescoord door onder meer mooie doelpunten langs onze kant en het aanspelen van de pivot of een knallend shot van de linker back aan de kant van de tegenstander. Zowel in aanval als in verdediging werd er hard gewerkt. Dit leidde tot een 10-10 ruststand.

Het was duidelijk tijd voor een peptalk van de coach. Sven wist ons te vertellen dat dit een thriller zou worden. Dit zou geen match worden waarbij we de 2 punten makkelijk binnen zouden halen. We moesten ervoor blijven gaan en ons zeker geen illusies maken. We zouden zeker niet winnen met 5 doelpunten voorsprong.

Zoals gewoonlijk begonnen we de tweede helft net iets pittiger als de eerste. Dit zorgde ervoor dat we de volgende 5 min 3 keer de bal in het net van de tegenstander konden laten verdwijnen. Saturnus daarentegen, kon onze netten niet raken dankzij enkele mooie saves van Aitana. Even later wisten de Nederlandse dames de kloof een beetje te dichten. Toch bleven we een kleine voorsprong behouden. Dit kon wel geapprecieerd worden door de supporters van dienst Johan, Tom, Jan en Seppe. De supporters van de tegenstander kon niet tegen hen op en dit was voor de Nederlandse dames de druppel. Sommigen onder hen raakten lichtjes gefrustreerd waardoor we de kloof weer een puntje groter konden maken. De wedstrijd werd gewonnen met een einduitslag van 22-19. De dames en coach van Sporting waren tevreden terwijl de tegenstanders teleurgesteld de zaal verlieten.

Dit was echter nog maar de opwarming voor de tweede match van het weekend. Op zondag stonden we Overpelt op te wachten in het college. Ons doel was om deze prestatie nog eens over te doen. Meer hierover in het verslag van zondag.

 

Verslag van Michelle

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64