Dames regio Limburg gaan winnen in Tongeren

Published in D1 Nieuws

De dames op bezoek bij Tongeren

Met slechts 8 beschikbare speelsters trokken de dames van Sporting zondag naar Tongeren. Diegenen die dachten dat er al op voorhand verloren was, kregen ongelijk.De dames speelden met een groot hart en grepen Tongeren van het eerst fluitsignaal bij de keel.

Onder impuls van secuur afwerkende Zoë en een immer sterk keepende Aitana werd er al snel een kloofje geslagen. Via 2-5 liepen de dames uit naar 3-8. Daarna sputterde de motor een beetje. Tongeren begon rustig de achterstand weg te werken. Sporting liet zich in verdediging iets te simpel ringeloren en zag Tongeren vlak voor rust terug aansluiten.

Na de rust initieel weinig beterschap, maar plots sloeg de motor weer volledig aan. In een mum van tijd werd Tongeren op een hoopje gespeeld. De dames scoorden vanop alle posities met indrukwekkend spel. Ook de afstandsschoten gingen er stuk voor stuk in. Tongeren wist niet meer van welk hout pijlen maken.

Met nog 10 seconden op de klok tekende Charlotte voor de 19-30. De eerste keer dit seizoen dat de grens van 30 gemaakte doelpunten bereikt werd. Schol Charlotte en proficiat dames!

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64