Liga Dames winnen nu ook van Olse Merksem : 25-20

Published in D1 Nieuws

Afgelopen zaterdag stonden de dames van Sporting oog in oog met de autoritaire leider in de liga reeks: Olse Merksem. De heenwedstrijd, tevens de eerste wedstrijd van het seizoen, werd door omstandigheden nog zwaar verloren. Onze dames hebben sindsdien echter een ware transformatie ondergaan. Afgelopen zaterdag zetten ze dit nogmaals in de verf.

Beide ploegen begonnen stevig aan de wedstrijd. Het tempo lag aan beide kanten hoog. Merksem dr...eigde vooral via de linkeropbouw en de pivot. De eerste minuten hadden onze dames het hier niet gemakkelijk mee. De defensie werd lichtjes bijgestuurd en er werd op bepaalde plaatsen iets terughoudender verdedigd. De aanpak werkte want Merksem speelde nauwelijks nog een kans bij elkaar.

Nelo daarentegen speelde ontketend. De Antwerpse verdediging werd op een hoopje gespeeld. Vanop alle posities kwam Neerpelt tot scoren. Met snel, doelgericht handbal lieten de sporting dames Merksem alle hoeken van het veld zien. Op een half uur tijd speelde Nelo een voorsprong van 10 doelpunten bijeen. Er werd gerust met een 19-9 tussenstand.

Na de pauze werd het een heel andere wedstrijd. Merksem was niet van zin zich te laten afslachten en Nelo begon, onbegrijpelijk, heel zenuwachtig te handballen. Gedurende een tiental minuten kreeg sporting geen doelpunt gemaakt. Merksem stond zeer scherp te verdedigen en legde er zelf wel 4 in het mandje. Gelukkig sloeg bij Nelo juist op tijd weer de motor op gang.

Met nog een dik kwartier te spelen hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. Telkens wanneer de Antwerpse dames een goaltje maakten, deden de sporting dames hetzelfde. Op een volwassen manier werd het tempo uit de wedstrijd gehaald. Nelo verdedigde stevig en de dames bewaakten hun 5 doelpunten voorsprong. De wedstrijd werd afgefloten met een oververdiende 25-20 op het scorebord.

Sporting speelde een knappe match waarin ze de tegenstander voor de rust, 25 minuten domineerden. Na de rust kenden de dames gedurende 10 minuten een dipje, maar werd vervolgens op een zeer volwassen en rustige manier de wedstrijd doodgemaakt. Een knappe prestatie van Nelo dat ongetwijfeld een mentale tik uitdeelde met oog op de nakende play-offs.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64