Evergem nu te sterk voor de Sporting dames !

Published in D1 Nieuws

Evergem – Sporting Nelo (18-17)

 

Onze dames stonden afgelopen weekend oog in oog met Evergem. Eerder op het jaar werd er al 2 keer relatief vlot gewonnen. Deze keer was het echter Evergem dat verdiend aan het langste eind trok.

Sporting startte te gelaten en mak aan de wedstrijd. Evergem daarentegen vocht voor wat het waard was. In enkele minuten tijd keken de dames al tegen een 5-tal doelpunten achterstand aan. Sporting draaide in de eerste helft gewoon vierkant. Al kon de achterstand bij de rust beperkt worden tot 3 doelpunten.

De tweede helft was verdedigend beter. Er werd meer gecommuniceerd en de dames werkten voor elkaar. Helaas was het nu aan de overkant dat het schoentje knelde. Het aanvalsspel was al niet van hoog niveau, maar wanneer er dan een open doelkans gecreëerd werd, verzaakte Sporting het af te maken. Een tiental open doelkansen werden de nek omgewrongen. De Evergemse doelvrouw, die een verdienstelijke wedstrijd keepte, werd door onze dames niet echt op de proef gesteld. Wanneer je al niet goed speelt en dan ook nog je kansen mist, dan kan je uiteraard moeilijk winnen.

Evergem scoorde in de laatste minuut het winnende doelpunt. De laatste kans voor Nelo werd, zoals helaas al te vaak gedurende de wedstrijd, weer gemist.

Een verdiende overwinning voor Evergem, dat meer vechtlust toonde dan onze dames. In de stand verandert er gelukkig niets. Sporting blijft tweede en Evergem sluit aan bij de top 4 van het klassement.

 

De dames blijven ondanks het verlies wel op de tweede plaats, en zaterdag 17 december is er de bekermatch tegen Izegem/Middelkerke om 16.15 hr in het Dommelhof.

Om 18.15 hr derby van de Liga heren tegen Bocholt, en om 20.15 hr de Heren tegen Estudiantes Doornik.  Goed voor een zaterdag handbal !

 

 

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64