Dames liga & Limburgs zijn ook weer gestart !

Published in D1 Nieuws

Dames liga : Sporting Nelo – Schoten (22-19)

Zaterdag stonden de dames voor het eerst in 2017 weer tussen de lijnen. Met Schoten kwam de hekkensluiter in de ligareeks op bezoek. Op papier een gemakkelijke opdracht, niets bleek minder waar.
Het was duidelijk dat onze dames gedurende enkele weken niet of nauwelijks een bal hadden vastgehad. Slordigheden in balbezit en makke shots zorgden er voor dat Sporting in de beginfase het spel moest ondergaan. Schoten speelde beweeglijk en wist de bal wel vlot in het mandje te leggen. Onze dames waren in de beginfase meteen op achtervolgen aangewezen.
Geleidelijk aan kwamen de dames meer en meer in de wedstrijd. Er werd potiger verdedigd en dat leidde er toe dat Schoten veelal het afstandsschot moest bovenhalen. Gelukkig stond dit niet altijd even goed afgesteld. Onze dames vonden ondertussen wel de weg naar doel, al werden er nog steeds te veel open kansen de nek omgewrongen. De dames wisten op voorsprong te komen, maar konden deze voorsprong nooit uitdiepen.
Schoten bleef in de overwinning geloven en vocht voor wat het waard was. Telkens onze dames een 3-tal doelpunten voorsprong bij elkaar sprokkelde, kwamen de Antwerpse meisjes weer langszij. Dit zou gedurende de hele wedstrijd zo blijven. Gelukkig bleven de Sporting dames kalm – zelfs in dubbel ondertal – en werd er stevig verdedigd. Lio, die gedurende de hele wedstrijd moeite had met de afstandsschoten, pareerde in het slot de ene bal na de andere. Onze dames wisten aan de overkant wel meermaals te scoren en zo werd inde laatste 2 minuten de angel uit de wedstrijd gehaald.
De dames wonnen moeizaam, maar zeker niet onverdiend. Hoe dit Schoten echter op de laatste plaats staat, is ons alleszins niet geheel duidelijk.

 

Provinciaal: Kreasa Houthalen – Sporting Nelo (11-22)

Zondag stond voor onze dames de tweede wedstrijd van het weekend op het programma: op bezoek bij Kreasa Houthalen - een wedstrijd in de provinciale competitie.
De dames waren met 9 man sterk naar Sporthal Lakerveld afgezakt. Echter onze keepsters hadden andere verplichtingen. Marie, Paulien, Hanne en Charlotte zouden elk een kwartiertje de honneurs in doel waarnemen.
De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen nog gelijk op. Mede door enkele inschattingsfoutjes van Marie in doel, maar daarna was er van een echte wedstrijd geen sprake meer. De dames creëerden menig kansen en werkten meer dan behoorlijk af. Houthalen wilde wel, maar was simpelweg niet bij machte om Nelo het vuur aan de schenen te leggen. Of zoals sterkeepster Paulien het verwoorde: “ik heb er maar eentje binnen gelaten, maar ja ze hebben ook maar 4 keer gegooid.”
We noteren ook nog even de streep richting de winkelhaak die Hanne klemvast uit de lucht plukte en Charlotte die een open kans van op de cirkel half breakdansend uit het doel ranselde.
Voor de rest waren er mooie uitgespeelde acties te bewonderen, maar net zo goed enkele knullige balverliezen. Typisch post-nieuwjaar handbal dus…


Het eerste weekend van 2017 was dus sportief geen hoogvlieger, maar alle punten zijn wel binnen. Op naar de volgende wedstrijden!

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64