Dames Liga ging vorig zondag naar Dendermonde

Published in D1 Nieuws

Op zondagavond naar Dendermonde… het was geen geschenk voor onze dames. Wegens examens, ziekte en andere redenen werd er met slechts 9 speelsters (en zonder doelvrouw) richting Oost-Vlaanderen getrokken.
De dames begonnen twijfelachtig aan de wedstrijd. Dendermonde zette goed druk en speelde een versnellinkje hoger. De 5-1 verdediging van Neerpelt werd aan flarden gespeeld. Er werd snel geanticipeerd en terug geschakeld naar een agressieve 6-0. Sporting kwam beter in de wedstrijd en Dendermonde vond slechts sporadisch een gaatje in de Neerpeltse muur. Veelal werd de tegenstander genoodzaakt het afstandsschot te benutten. Helaas had gelegenheidskeepster Joke hier weinig tegenin te brengen.
Onze dames moesten het in de eerste helft vooral hebben van de tegenaanval en een secuur afwerkende Sarah. Lore die enkele malen haar voorhamer boven haalde, werd al snel zeer pro-actief opgevangen door de Oost-Vlaamse meisjes. De positieaanval bij onze meisjes verliep moeizaam en de spoeling in opbouw was te dun om veel te kunnen wijzigen.
Nadat ze bij de rust nog twee doelpunten achter stonden, kwamen onze dames verschroeiend uit de kleedkamer. In een mum van tijd stonden ze op voorsprong. Enkele dubieuze beslissingen van het arbitrale duo en concentratieverlies – de vermoeidheid sloeg bij enkele dames zichtbaar toe – leidde ertoe dat Dendermonde zoals dat heet: erop en erover ging. Het kloofje was gemaakt en Sporting beschikte niet meer over de mentale, maar vooral fysieke kracht om terug in de wedstrijd te komen.
Dendermonde won verdiend met 26-20 cijfers. Onze dames knokten voor wat ze waard zijn, maar kwamen in de eindfase tekort. In de stand verandert er weliswaar niets. Sporting blijft tweede met nog 2 wedstrijden te spelen.
Januari zit er gelukkig op. Met wisselend resultaat werd deze examenmaand overleefd. Vanaf volgende wedstrijd kan er hopelijk weer gerekend worden op onze studenten.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64