Liga Dames naar Welta Mechelen - Provinciaal naar DHC Meeuwen

Published in D1 Nieuws

Afgelopen zaterdag was een drukke dag voor onze dames met twee wedstrijden die elkaar in razend tempo opvolgden: om 16u te gast in Mechelen en om 18u45 uitgenodigd bij DHC Meeuwen…

Liga: Welta Mechelen – Sporting Nelo (14-23) Om 16u traden ze aan in Mechelen op zoek naar de laatste punten om de tweede plaats in de reguliere competitie veilig te stellen. Nelo begon twijfelachtig aan de wedstrijd. Het verdedigende werk verliep minder vlot dan normaal. Er werd te weinig contact gemaakt en te weinig onderlinge steun geboden. Mechelen profiteerde gretig en ramde enkele prima afstandsschoten tegen de netten. Onze dames werden gelukkig op tijd wakker om ergere schade te voorkomen.

In aanval verliep het de eerste helft ook niet vlotjes. Het gebrek aan trainingsarbeid bij sommige dames viel op. Teveel balverliezen en technische fouten hadden een te grote invloed op het wedstrijdverloop. Gelukkig beschikt de ploeg over een aantal speelsters die individueel voor breekijzer kunnen spelen. Hierdoor krikten de dames gestaag hun score op, zonder echt uit te lopen. Er werd gerust met twee doelpunten voorsprong.

Na de rust veranderde de wedstrijd in positieve zin. De dames bleven goed knokken in verdediging en in aanval werd er vlotter de weg naar doel gevonden. Welta wist geen oplossing te vinden om de Neerpelter meiden te ontwrichten, dat één van hun opbouwsters vroegtijdig het veld moest verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure, deed het moraal van de thuisploeg al helemaal geen goed. We hopen dat de blessure meevalt en wensen de juffrouw in kwestie veel beterschap toe!

Onze dames liepen verder uit en stelden al bij al relatief gemakkelijk de overwinning veilig. Eindstand: 14-23.

Voor zeven van de twaalf speelsters op het wedstrijdblad begon nu een race tegen de klok om tijdig in Meeuwen te geraken. Er werd in ijltempo omgekleed en plaatsgenomen in het busje. Om welgeteld 18u41 kwamen de dames in Meeuwen aan. Om 18u43 waren ze allen weer omgekleed en konden ze profiteren van de volledige 2 minuten wedstrijdopwarming. Gelukkig werd de ploeg nog aangesterkt met 4 verse krachten.

 

Provinciaal: DHC Meeuwen – Sporting Nelo (18-19)

De vorige wedstrijd en/of de haastige verplaatsing zat bij de dames duidelijk nog in de benen. De jonge veulens van Meeuwen raasden over onze meiden heen. Sporting kwam in het beginkwartier niet of nauwelijks in het stuk voor. De ongeziene tussenstand van 11-1 na een kwartier spelen was het pijnlijke verdict… en het was allesbehalve onterecht.

Er is de afgelopen weken veelvuldig geschreven over de historische comeback van de Patriots tegen de Falcons in de Superbowl een tiental dagen geleden, maar… wat onze dames op zaterdagavond klaar speelden… daarbij was het kunststukje van Tom Brady en co maar klein bier!

Genoeg is genoeg! En onder impuls van een geïrriteerde Lore begonnen de dames aan hun wederopstanding. De rug werd gerecht en er werd hard, maar bovenal slim verdedigd. Wanneer Meeuwen toch de opening vond, stond daar meermaals een goede Aitana (en occasioneel een perfect opgestelde doelpaal) om ze het scoren te verhinderen. Aan de overkant begonnen onze dames langzaam maar zeker doelpunten te maken. Dorien gaf het voorbeeld, de andere dames volgden. Op karakter werd het verschil kleiner en kleiner en kleiner. De (bij tijden onsportieve) opmerkingen van het thuispubliek werkten als benzine op een sluimerend vuurtje – waarvoor dank! Plots vonden onze dames energie om tegenaanvallen te lopen (zo ving Edita op de rand van het zes-metergebied tussen twee verdedigers een bal waar Patriots receiver Edelman maar van kan dromen. En in plaats van zoals laatstgenoemde tegen de grond te gaan, wist Edita nog even knap af te ronden!), tegenaanvalpassen te onderscheppen… Het verval van de thuisploeg was ingezet. De onzekerheid sloeg bij de jonkies van Meeuwen ongenaakbaar toe. De gekende neerwaartse spiraal, weet u wel?

In de laatste minuten was de voorsprong van de thuisploeg geslonken tot één mager doelpuntje. Uiteindelijk was het Maren die, vanop de linker hoek, na een snelle aanval de gelijkmaker tegen de netten wierp. Meeuwen kreeg de bal er de daaropvolgende aanval niet in, waarna Kim met een mooi lobballetje vanop de rechter hoek, de ploeg finaal op voorsprong zette. Met nog een handvol seconden te spelen kon de thuisploeg geen kans meer creëren. Eindstand 18-19!

De dames wonnen zo met een zeer indrukwekkend vertoon van karakter hun tweede wedstrijd van de dag. Volgende week zaterdag staat er een thuismatch tegen Achilles Bocholt op het programma. Op zondagavond mogen de dames vervolgens hun weekend gaan afsluiten in Waasmunster.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64