Sporting dames doen niet onder voor heren en winnen in Schoten !

Published in D1 Nieuws

Dames 1 liga : Schoten - Sporting Nelo 10 – 15

Schoten thuis onderuit tegen Sporting Nelo.

Na een lange rit naar het verre Schoten wisten we dat we goed moesten starten. Schoten staat 2de in de rangschikking en staat bekend om zijn stevige verdediging en vlugge dames. Na een paar duidelijke instructies en een peptalk in de kleedkamer waren we er klaar voor. Ons “Charlotte” die ons zou verlaten in de 2de helft kreeg de opdracht mee om er 200% voor te gaan op haar rechterkant. Nou dat hebben ze in Schoten geweten. Het was Ons Marie die de eerste 2 goals maakte waar menig keeper gewoon schaamrood van op de wangen krijgt, Schoten werd in de tang genomen en moest achtervolgen. Prachtig verdedigingswerk zorgde ervoor dat Schoten geen oplossing vond. De “Drive” zat er in!!! Het verdedigingswerk van de Sporting amazones was hard, snel en door het vuur gaan voor elkaar. Het maakte dat Schoten er niet meer aan te pas kwam. Er werd gescoord vanop alle posities. We gingen de rust in met een 4 – 10 score.
In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat we er nog niet waren. We moesten op het zelfde elan doorgaan, maar we wisten ook dat Schoten zich hier niet ging bij neerleggen.
Onder leiding van spelverdeelster Anouk gingen we van start. Aan beide kanten werd bitsig verdedigd wat resulteerde in een scoreloze 12 minuten. Schoten kwam terug tot een 3tal goals. Nu was het tijd om terug het heft in eigen handen te nemen. Time out en even terug de trein op de rails en duidelijke instructies. Verdediging keihard en werken voor elkaar en in de aanval voor de 100% kans gaan. Dus verstand erbij. Het moet gezegd dit zie je niet veel. Doordat onze Sporting Girls met een doordachtzaamheid van een adelaar en de sluwheid van een wolf gingen handballen, raakte Schoten weer uit het evenwicht. Daarbij het mooi uit de lucht plukken van de ballen door Ons Aitana in de goal maakte het compleet. Laatste moment nam Ons Gitte nog een kaart van de liefde mee naar huis, de innige omhelzing van de pivot werd de scheids teveel.

Eindstand 10 – 15. En een knappe tweede plaats in de rangschikking.


Sporting Dames zijn uit een speciaal hout gesneden. Dat hebben ze geweten in Schoten. Ze zijn keihard, snel en kunnen handballen met verstand. Een ploeg waar een coach trots op kan zijn en vooral ook grijs haar van krijgt als ze het proberen wat spannender te maken (dan nodig) en spannend maken geloof me …. dat kunnen ze. PROFICIAT !!
Nathalie D., Julie F., Aitana G., Maren K., Zoe P.(1), Sarah R.(4), Charlotte S.(2), Anouk S.(3), Marie S(3), Michelle T., Sara T., Gitte V.(2), Laura H., Tanja R.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64