Sporting dames bekeren verder na winst tegen HC Leuven !

Published in D1 Nieuws

Sporting dames wippen HC Leuven uit de beker.

 

Op een mooie woensdagmiddag  vertrekken we naar de thuishaven van onze "op kot zittende Sporting dames". We reisden af naar de Sportoase van Leuven. De thuisbasis van onze Red Wolves en zo voelden wij ons vandaag ook. In de kleedkamer werd er al duchtig gesproken over de volgende bekerwedstrijd. De spirit zat er in. Deze wedstrijd zou van ons zijn. Maar de dames uit het Leuvense zouden wel tegenstand bieden. We vertrokken met een 3  punten achterstand. Opdracht was om deze binnen de 10 minuten weg te werken en daarna door te drukken. Leuven bood tegenstand.
In de 4e minuut werd het 3 – 3. Het duurde echter tot de 18de minuut voor we erover gingen 6 -7 , maar vanaf dan ging het ook snel. De drive zat er goed in. De Leuvense netten stonden elke keer bol en zo werd de koffiepauze ingezet met een 6-13  ruststand.

Bekerwedstrijden hebben altijd iets speciaals, ze zijn anders dan de gewone competitie. Tijdens de koffieklets (coach : peptalk) werd gezegd dat we moesten blijven doordrukken. 1ste fase, 2 fase en druk houden op hun verdediging. Tegelijkertijd gingen we de bank doorwisselen. Het betere verdedigingswerk begon Leuven danig op de zenuwen te werken, alsook bij de coach van Leuven... de beloning was een gele kaart. Van toen af ging het snel… zeer snel. Bijna iedereen scoorde. Ons Gitte vond de moed om vanaf 13 meter in de winkelhaak te gooien. Mooie wedstrijd zonder veel grote spanningsvelden. De scheids floot af met een 17 – 38 stand.

 

Volgende bekerwedstrijd op het programma, normaal op 18 november, tegen Overpelt, dit wordt dus een echte derby !!! Hou je al maar vast !!!

Tot in Pelt, Dommelpelt,  Pelten  of het Dommelhof ??
Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64