Liga dames speelden gelijk in Evergem !

Published in D1 Nieuws

Liga-dames spelen gelijk tegen Evergem : 19-19

Zaterdag reden we met Dames 1 richting het verre Evergem. Vorig jaar sloten we daar de wedstrijd af met verlies van onze 2 punten, bij de aankomst werd al duidelijk dat deze Evergemse ploeg versterking had gekregen want ze stonden met 14 langs de lijn. Het beloofde een pittige afspraak te worden.
Onze start was sterk maar de Oost-Vlaamse dames lieten het er niet bij. Op 10 minuten tijd drongen ze ons op achterstand. Onze afwerking was niet goed wat resulteerde in een heel aantal nul-shots.
10 minuten voor het rustsignaal vonden onze Sporting dames de drive en lieten ze de netten bol staan aan de andere kant. We gingen de rust in met 1 puntje voorsprong.
Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat onze verdediging beter moest, dat we de ruimte die in het midden in aanval moest gebruikt worden, maar vooral onze afwerking moest beter én het tempo moest verhoogd om het de Evergemse dames moeilijk te maken.
De 2de helft begon pittig, want de dames begonnen lastig te worden, ze vonden de gaten in onze verdediging niet meer en een razendsnelle Sarah R. irriteerde de 2 schotters door hoog te verdedigen en daarna mandekking te doen. We  liepen 3 goals uit.  Maar toen…. op 1,5 minuut tijd maakte Evergem de stand gelijk en sprongen ze weer over ons. Met nog zo een 3 minuten te spelen en 2 punten achter werd het een moeilijke opgave. Dit is nu waarom handbal zo een mooie sport is om naar te kijken. Nooit saai en altijd beweging. Onze Sporting girls vochten terug en maakten de stand gelijk op 19-19 in de laatste minuut.  Toch nog met 1 punt naar huis !
Naar huis inderdaad met gemengde gevoelens :  tegen dit Evergem hadden we moeten winnen, maar door de vele nulshots  op 6 meter was dat helaas niet zo, anders had de score er heel anders uitgezien. Maar het moet gezegd, wanneer het spannend is kan deze ploeg een tandje bijsteken. Weer werd er gescoord op alle posities en dat is prima.  Er is nog heel veel groei in de ploeg en dat beloofd voor de toekomst. Proficiat Dames !!

 

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64