Liga dames verslaan Middelkerke/Izegem !

Published in D1 Nieuws

Liga Dames Nelo - Middelkerke/Izegem : 26-17

 

De sympathieke West-Vlamingen hadden een lange rit achter hun kiezen. Dit is één van de verre verplaatsingen die ons ook nog te wachten staan. Bij het aanschouwen van de opwarming valt het op dat het grote dames zijn die redelijk wat gewicht in de schaal te leggen hebben. De 1ste nationale ploeg en beloften van Middelkerke/Izegem waren ook op verplaatsing, maar het gaf wel aan dat ze niet te onderschatten waren. Maar de Hubertus Kempa arena is onze thuishaven en zoals altijd hebben we de achtste man dan bij.  De afwezigen “Ons Marie” en “Ons Michelle” wensten de ploeg veel geluk via facebook. Onze dames hadden bij  het voorbereiden een paar afspraken meegekregen voor op het veld en daar begonnen we dan ook mee. Speedy Sarah R. zorgde voor een supersonische start en ging vanaf hoek deftig de eerste fase zoeken. Het strakke aanvalswerk zorgde er voor dat we enkele goals uitliepen en in verdediging werd goed gepraat met elkaar. Het was duidelijk dat ze hun pivot opzochten en hier volop mee speelden. Even vonden we er geen antwoord op, maar dat veranderde na een time-out. We gingen de rust in met een 15 – 8 score.

Gitte, die geblesseerd geraakte aan de vingers, bleef op de bank zitten. Maar de capaciteit in de ploeg is duidelijk op een goed peil. Het samenspel zie je verbeteren en dat zag je nu ook op het veld. Iedereen deed zijn taak en de scoremachine bleef gaan. Het verdedigingswerk zat goed. Zoals ik het graag heb, snel op de benen en hard in aanpak. De pivot werd lamgelegd, en de dames waren weer voor elkaar aan het werken. Op de linker kant waren Maren en Sofie hun mooie wedstrijd aan het spelen.  In de goal had de ijzersterke Aitana plaats gemaakt voor de in form zijnde Julie. Speedy Sarah die maar 1 helft kon meespelen werd in verdediging opgevangen door Zoë en Marie die de sprint schoentjes aan hadden. Flexy Nathalie en Hanne de tank, werden gevonden door Anouk op de 6 meter en zorgden voor de afwerking, kortom iedereen was overal te vinden en de dames van Middelkerke werden zonder punten terug naar de zee gestuurd. We sloten de wedstrijd af met 26 -17 winst. Onze Sporting Amazones waren vandaag in vorm. Als ploeg staan ze op het veld ! Het moet ze worden nagegeven, de afwezigheid van de “oude garde” wordt goed opgevangen en je ziet deze dames groeien elke wedstrijd en training. Een tevreden Coach Frank en een dikke proficiat met deze verdiende overwinning en een bedankje aan de supporters in hart en nieren.

Julie , Aitana , Anouk G, Maren 3, Zoe 4, Sarah 4, Charlotte 3, Anouk S 7, Nathalie 1, Sofie 1, Sara, Hanne 3, Gitte 2, Tanja

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64