Liga dames gaan winnen in Denderbelle, en voeren hiermee rangschikking aan !

Published in D1 Nieuws

Denderbelle - Sporting Nelo  : 18-21

Nelo haalt de punten binnen op Denderbels grondgebied.

 

Met gemengde gevoelens vertrokken we naar de sporthal van Lebbeke. Tegenstander was Brabo Denderbelle. Voor de coach was dit bekend terrein aangezien dit zijn thuishaven was.  In het begin van het seizoen was dit een van de spannende wedstrijden die eindigde in een 22-21 in het voordeel van Nelo en dit tot groot ongenoegen van Brabo. Ze vonden dit onterecht, dus ze waren erop gebrand om van leer te trekken tegen het rode gevaar uit Limburg.

Maaaarrr, we stonden scherp, we zouden hier niet weggaan zonder punten. En zo begonnen we ook aan de wedstrijd. Stevig verdedigingswerk en pit in de verdediging, maar het afwerken speelde ons weer parten. Even kwamen we achter te staan, maar beenden we weer bij. De eerste helft sloten we af met een knaller, Anouk S gooide vanaf de middenlijn (denk lat binnen) in de laatste seconde. Alleen was de buzzer nu iets sneller en telde de goal niet. Maar zelfs de scheidrechters vonden het een wereldgoal !! Deze helft sloten we af met een 8 - 8 stand. Werk aan de winkel!

De verdediging moest steviger, pittiger en het moet gezegd, de tijger in de dames ontwaakte. De goal werd als het nageslacht beschouwd dat ze moesten beschermen. Gretig werd er uitgestapt en pittig werd er verdedigd, Dit is het, zo moet het, het Sporting vuur begon te branden waardoor er geen inzinking meer was zoals we dikwijls meemaken. Aan de andere kant werd lastig gereageerd en vonden ze geen antwoord op de snelle tegenaanvallen. Zo lastig dat de keeper van hun gewoon uit de goal stapte en op de bank ging zitten. Met nog zo een 6 minuten te spelen stonden we 4 doelpunten voor en begonnen we weer met verstand te spelen. Niet overhaast maar op de verdediging en de 100% kansen zoeken. Met een 18 -21 sloten we de match af. Tevreden? Jazeker, maar sommige punten moeten echt beter. Onze afwerking speelt ons soms parten, we benutten niet alle open kansen. Positief punt is dat dit echte tijgers zijn, en als het erop aankomt echte bitc…. op het veld, vechten voor elk punt en bal. Mooi om te zien.
Kortom Denderbelle heeft gezien wie beter was op het veld, zelfs sommige supporters van Lebbeke zijn fan van onze dames, mooi stevig spel, en vooral het compliment dat het een echte ploeg is, wat is er mooier om dit als compliment te krijgen ?!

Het maakt dat we voorlopig eerste in het klassement staan. Onze volgende afspraak : Welta, met deze ploeg hebben we iets goed te maken. See you at our place Welta !!  Supporters op post 9/12/2017 om 18.00 hr !!

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64