Liga dames houden de punten thuis na nipte, maar verdiende zege tegen Welta Bonheiden !

Published in D1 Nieuws

Dit weekend stond tegenstander Welta op het programma. De enige ploeg waar we de punten hadden laten liggen. En ook terecht, het draaide toen niet en de verdediging stond er niet.
Resultaat was met een 16-10 score terug naar Neerpelt. Dus we hadden iets goed te maken, de maneblussers van Mechelen zouden de strijd niet makkelijk opgeven dat wisten we.

Plaats van het strijdtoneel was Hubertus Kempa Arena. Met 14 stonden we aan de zijlijn en supporters op post.

De verdediging stond er, maar af en toe scoorden ze via de hoeken. In aanval ging het ons beter af. Waar we vroeger het kopje al eens lieten hangen, maakten we nu het verschil.
We bleven hameren op hun verdediging en vonden de gaten. Een paar mooie afstandsshots maakte het compleet, jawel je hoort het goed, we maken ook daar vooruitgang. Een Gitte die hem in de kruising knalt, een Anouk die hem verrassend achter de keeper laat vallen, een Marie die opeens serieus de spurt trekt, een Sarah die uit haar onmogelijke hoek de netten laat waggelen en een Charlotte die de verdediging even wakker schud met haar snelheid.

We gaan rusten met 9 -7, 2 punten verschil, in handbal peanuts het is dus nog niet voorbij !

 

Na de rust starten we opnieuw met een 0-0 in ons hoofd, de eerste helft hebben we op zak, nu de 2de nog.

Na 2 minuten maakt ons Marie weer de openingstreffer, kort daarna Anouk. Maar dan vallen we 6 minuten droog,  de Mechelse dames profiteren ervan om bij te benen.

Opnieuw komt de motor terug even op gang, maar in de 17de minuut blijven we steken op de 16de goal. Mechelen blijft ondertussen scoren en in de 27ste minuut komen ze terug tot 16-15.

Nu komt het erop aan om de hoofden koel te houden. Een time-out om de neuzen even in dezelfde richting te krijgen en ervoor te gaan.

Na een spannend heen en weer houden beide keepers hun netten schoon en stranden we op een 16-15 scoren, we kunnen 2 punten op ons palmares bijschrijven.

Dat handbal een teamsport is hebben we vandaag weer gezien. Een ploeg die er staat en voor elkaar gaat. Vooral een ploeg die elkaar niet afbreekt als er druk is, maar elkaar steunt.

DAT maakt het verschil in de Liga. Alle ploegen in de Liga dames dit jaar zijn aan elkaar gewaagd, het zijn deze kleine verschillen die winst of verlies maken.

Volgende week staat Groot-Bijgaarden op het programma, ditmaal gaan wij er op bezoek. Vorige keer sloten we de thuis wedstrijd af met een 18-17 score, dat beloofd dus !

We hebben de AED terug bij voor reanimaties.

 

Anouk S (3), Marie S (4), Michelle, Sara, Hanne (1), Heleen, Gitte (1), Nathalie, Aitana, Maren (1), Sarah (5), Charlotte (1),Tanja, Zoë

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64