En ook de dames blijven winnen : GBSK - Sporting : 9-20 !

Published in D1 Nieuws

Onze Sporting-amazones stonden samen met de coach voor een lange rit naar het domein van Groot-Bijgaarden.
Om op een zondag om 4 uur te vertrekken naar daar was geen sinicure. Door het drukke verkeer arriveerden we om half 6 in de Ten Graerde Arena, juist genoeg tijd om om te kleden en op te warmen.
Door de examenstress waren er een paar dames niet bij, 2 opbouwers en 2 hoeken bleven thuis, dus de jonge garde stond al trappelend klaar om aan te treden.
Dat GBSK geen grote fan van ons is, was duidelijk, ze wilden revanche vanwege de nipte nederlaag die ze bij ons thuis hadden geleden. Toen scoorde Anouk S. de laatste seconde de winning goal.
Maar onze dames hadden er vertrouwen in, en dat bleek ook in de eerste helft. Laten we zeggen dat de cavalerie aantrad en even de eerste golf lanceerde.

Sarah opende de score waarna Marie de trend zette. De ingevallen Dorien liet meteen van haar horen en de netten begonnen af te zien aan de kant van GBSK. Afwerking zat goed, DIT MAAKT HET VERSCHIL !
Maar aan de kant van onze verdediging zat het ook goed. De midden achter telkens mooi over de pivot en alles achteraan potdicht. Werken voor elkaar!!
We sloten de eerste helft af met een 4-13 score. Het was duidelijk dat GBSK geen antwoord vond op onze verdediging.

Na de welgemeende peptalk begonnen we in onze hoofden weer aan het strijdtoneel met 0-0 score op het bord. De eerste helft was binnen.

Onze 2de  helft begonnen we zwak. De verdediging stond er nog steeds maar in aanval hadden we een paar missers. Even een timeout om terug in het zadel te komen.
De Sporting dames beten zich vast en zorgden voor mooie acties. Maar vooral verdedigend prima werk. Dit is een ploeg die op het veld staat, als een blok, wat een spirit!
En de dames die tussen de palen staan bij ons zijn toch van een speciaal kaliber. 2 strafworpen pakken en toch wel mooie afstandsshots van GBSK uit de lucht plukken. Dat de dames van GBSK niet tevreden waren, zeg maar lastig waren, is niet verwonderlijk. We duwden de eindscore tot een 9 – 20 stand.
Daarmee hebben we een mooie afsluiter voor de eerste helft van het seizoen.

Aitana, Julie, Tanja, Anouk G, Maren (2), Dorien(1), Sarah(3), Charlotte(2), Anouk S(6), Marie (5), Hanne(1), Nathalie

Met nog 4 wedstrijden te gaan, zitten de play-offs mooi in het vizier. Als we dit kunnen volhouden dan hebben we een mooie uitgangspositie.
Als we terugblikken op de eerste helft van het seizoen is dit toch wel pittig geweest. Steeds een AED in de buurt om eventuele hartstilstanden te verhelpen is een noodzaak.
Maar toch trokken de dames steeds het laken naar zich toe en lag de andere partij bloot in bed.  8 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren.
Met 1 punt verschil dient rechtstreekse concurrent Schoten zich aan.  Maar voor nu gaan we even de rust in met een leiderspositie in de Liga Dames competitie!

Forza Sporting Nelo Dames !

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64