Liga Dames pakken 2de play-offs winst mee naar Neerpelt.

Published in D1 Nieuws

Welta Bonheiden - Sporting Nelo  : 10-13

Het was een opgave, een tactiek van Welta? Op een zondag om 8.30 hr klaar staan en dan om 11.00 hr match in Mechelen. Als het een tactiek was, dan heeft het niet gewerkt. Onze dames waren er op gebrand, deze wedstrijd zouden we naar huis meepakken ...
Voor de wedstrijd een bespreking waarin duidelijk werd gemaakt dat we deze wedstrijd zouden winnen in verdediging.

Langs beide zijden werd er niet veel weg gegeven, na 12 minuten stond het 0-2 voor de Sporting Girls. In onze aanval hebben we een deel shots op de paal gehad, anders was de wedstrijd al gespeeld. Maar aan onze kant kwam Welta er gewoon niet door, dit tot grote frustratie waardoor ze op een geven moment met 4 maar op het veld stonden. Sterk werk in verdediging van onze dames. Er werd aangepakt, doorgegeven, uitgestapt, kortom knap om te zien. Onze snelle dames putten de verdediging uit door de snelle tegenaanvallen te lanceren.
Pas na 25 minuten kwamen de Mechelse dames opzetten en maakten we een paar foutjes in onze verdediging. Zo gingen we de rust in met 4-7.

In de 2 de helft moesten we er terug staan. We begonnen sterk aan de wedstrijd en maakten de kloof iets breder. Maar weer waren de palen te breed en de keeper van Welta leverde goed werk in haar doel. Maar ook aan onze kant was ons Aitana zeer sterk bezig. Het viel op dat onze dames rustig handbal speelden en de druk op de verdediging goed aan hielden. Onze wissels vielen goed in en gaven ons wat ademruimte. 10 min voor het einde stonden we 5 goals voor. Tijd voor een Timeout.

Kopje erbij houden en de winst verzekeren. En dat deden ze. Welta ging een versnelling hoger handbalen, maar door ons eigen spel op te leggen zagen ze de bui al hangen. De ontlading was er!
Fluitje van de scheidsrechter maakte een einde aan deze vroege wedstrijd en met een huppelend blij hart van de supporters, dames en coach maakten we ons klaar om terug richting Neerpelt te gaan.
Elke wedstrijd is belangrijk maar mentaal is dit een opsteker. De dames staan er, gaan ervoor en vooral is het één ploeg, één blok in verdediging. Met nog 4 wedstrijden te gaan zijn we de enige ploeg die alles gewonnen heeft en staan we 3 punten voor. Een damesploeg waar Sporting trots op is. Forza Sporting Girls

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64