Liga Dames winnen nu ook van Denderbelle !

Published in D1 Nieuws

Brabo Denderbelle met lege handen naar huis.

Dames Liga Nelo – Denderbelle  : 27-23

Zaterdag 19.30 hr 14 dames op de lijn. Tegenstander Brabo. Dat deze dames zich niet makkelijk zouden laten buigen is bekend. Ze spelen een handbal op een oude manier, echt wringers en op kracht.

Zo begonnen we eraan.  Onze verdediging ging af en toe in de fout en daar profiteerde Brabo van. Na een paar missers op het Brabo doel vonden we onze draai, mooi handbal kwam eruit. Maar de beide ploegen gaven de eerste 20 minuten niets aan elkaar toe. Marie zette even de druk op de verdediging, Charlotte op snelheid en onze pivots deze de rest van het werk. In verdediging begonnen we terug de harde aanpak te hanteren en zo bleef Sporting aandringen en door een paar snelle tegenaanvallen drongen we de score op naar een 16-12 ruststand.

Na de break kwamen we terug het veld op. En opnieuw was het tand om tand. Tot de veer even brak bij Brabo. Door de druk op te voeren liepen we 5 goals uit. Brabo werd zenuwachtig en lastig. Het resultaat was een rode kaart aan de zijde van Brabo. Opeens vonden ze hun drive terug en beenden ons bij tot op 1 punt.  12 minuten voor het einde vonden onze dames dat het genoeg was en slingerden we de diesel weer aan en zetten we de eindspurt in. Via een paar mooie acties op de flanken en een Dorien die zich van haar beste kant liet zien, sloten we deze wedstrijd met 27-23 af. Verdiende zege ! Willen we nog een dankwoordje aan onze trouwe supporters geven, dat hebben ze weer prachtig gedaan om de sfeer in de zaal te brengen.

We staan nu in de playoffs op de 1ste plaats met nog 3 wedstrijden te gaan. Momenteel staat we 5 punten los. De ambitie is er, de gretigheid en ook de ploeggeest is er. Playoff 4 is nu op 15/4 in Schoten. Hier gaan we keihard voor trainen. Ons been staat op over de streep, nu nog de rest ! Knap werk van de Dames 1 , Forza Sporting !

Fotoreportage van Rik Vander Sanden : https://www.flickr.com/photos/rikvandersanden/sets/72157691541063122

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64