Dames van Sporting pakken de titel na een thriller : HC Schoten - Sporting Nelo : 13-13

Published in D1 Nieuws

De vierdede wedstrijd in de play-offs zou wel eens de beslissing kunnen zijn voor promotie, met nog 2 wedstrijden daarna te gaan zou dit fantastisch zijn.

Maar zoals altijd moest de wedstrijd eerst gespeeld worden. En Schoten staat bovendien niet voor niets op de tweedede plaats. Schoten zijn ook vechters en wringers, hebben geen slechte verdediging wat ook aan de score te zien is die steeds laag is. Dit seizoen hebben ze geen enkele wedstrijd kunnen winnen van ons, maar voor hun was deze wedstrijd dus nog belangrijker.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. En stonden al gauw enkele goals voor. Langs beide kanten werd er niet veel toegegeven maar door onze snelle tegenaanvallen kregen we 4 goals verschil op het bord. De druk van onze opbouwers op de verdediging was er, maar onvoldoende en ook onze pivot werd niet goed gevonden. Met nog een paar mooie afstandsschoten werd er toch nog regelmatig gescoord. Aitana zat prima in de wedstrijd, en dus haar doel, en zorgde ervoor dat we Schoten op afstand konden houden. Maar het vechtende Schoten kwam de laatste minuten van de eerste helft terug tot een 5-8. Dan vielen enkele tijdstraffen en we gingen de rust in met 4 spelers op het veld.

De rustpauze voor de beide teams kwam net op tijd, want de gemoederen waren aan het oplopen en de spanning te snijden.

De tweedede helft verliep chaotisch, Schoten zat dan beter in de wedstrijd, ons eerste doelpunt in de tweedede helft bleef lang uit, waardoor Schoten langszij kwam. Door de vele 2 minuten aan onze kant stonden we na rust bijna continu in ondertal op het veld. Door rare beslissingen en soms geen beslissingen stonden onze Sporting girls vertwijfeld op het veld. Schoten profiteerde hiervan en wipte over ons en sloeg een kloof van 2 punten. Onze dames laten zich echter niet zo makkelijk doen. Opnieuw sloeg de motor aan en we sloten aan door een paar mooie acties. De druk op de verdediging van Schoten was totaal weggevallen en het kwam teveel op individuele acties aan. In de laatste minuten noteerden we een 13-13 score en wat toen volgde sloeg alle verbeelding.

Onze aanval zette op en de bal kwam bij pivot Hanne, deze wou op doel schieten maar de scheidsrechter floot. Hanne kreeg een rode kaart en een blauwe kaart wegens onsportief gedrag terwijl ze gewoon haar actie in de lucht afmaakte. Niemand begreep het! Wat volgde was een penalty in de laatste halve minuut. En nu komt het : ons “Aitana” in het doel “bijgenaamd de penaltykiller” en ze doet haar naam weer alle eer aan.  Zoals altijd heel relaxed tussen haar kader. Oog in oog met de tegenstander en …. de ontlading volgt speeltster van de match Aitana, pakt de penalty en we spelen een 13-13 gelijk.

 

Kampioenstitel binnen met nog twee wedstrijden te gaan, en iedereen door het dolle heen.

Opnieuw kan Schoten niet winnen van Sporting. Een bevestiging van het sterke seizoen.

Wat blijft bij ? We spelen gelijk, zijn daardoor kampioen en vergeten snel al de rest, Aitana pakte de 7m en het vieren kon beginnen ! Proficiat dames !

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64