Liga dames sluiten seizoen af met een verpletterende winst tegen Welta : 25-8

Published in D1 Nieuws

Een match spelen in het Dommelhof is toch eens iets anders, onze dames begonnen de wedstrijd met de nodige zenuwachtigheid.

Als snel liepen ze uit met een aantal goals, het tempo lag vrij hoog en er werd zowat vanop alle posities gescoord, maar wat vooral opviel was dat onze verdediging er terug stond.

Iedereen werkt voor iedereen en er werd op sommige momenten stevig aangepakt. Welta dat duidelijk aangeslagen was, vond nog weinig openingen in onze verdediging.

Met ondersteuning van een ruime bank en een stevige tribune werd het spel verdergezet. Het tempo ging wat omlaag waardoor Welta terug wat ruimte kreeg en zo konden ze de eerste helft 3 penalty’s verzilveren.

Maar onze snelle dames prikten af en toe in de fysieke achillespees van Welta, waarmee ze bevestigen waarom ze kampioen zijn. We gingen de rust in met een 13-5 score.

 

Maar ons "kantelpunt" (dipje) is meestal in het begin van de 2de helft, dat was vandaag echter niet het geval : de verdediging werd nog steviger (eerste tegengoal pas na 15' !) en onze aanvallen nog pittiger in snelheid.

Onze amazones dreven het tempo weer omhoog en grepen Welta fysiek bij de keel, ook met mooi handbal en dan heb ik het niet alleen over individuele acties, die er ook waren, maar met mooi samenspel. De dames vonden elkaar blindelings en bleven scoren. Vanuit alle hoeken werden ze binnen gegooid. 

Kampioen wordt je niet zomaar, in het hele seizoen is er in deze competitie door geen enkele ploeg iets weggegeven, voor elke kans, bal en doelpunt moest gevochten worden. En het is duidelijk dat je enkel dit kan doen als ploeg. Een ploeg waar Neerpelt trots op mag zijn!!

Ook Sara T. kan trots terugkijken op deze mooie afsluiter van haar carrière, zij hangt de sportschoenen aan de haak.

En afsluiten hebben we gedaan, met een verpletterende winst van 25 - 8 werd er afgefloten. 

Tijd voor een dank aan de supporters en de sponsors, tijd voor een vreugdedans,  ontlading en vriendschap. Maar vooral tijd voor een feestje, en zeg maar gerust verdiend, voor we weer aan de voorbereiding starten voor een seizoen in 2de Nationale.

 

PS….. En feesten kunnen ze in Neerpelt !!!!! Forza Sporting Nelo !!!

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64