Dames 1 : Sprimont - Sporting Nelo : 32 – 13

Published in D1 Nieuws

Zware verliescijfers die niet echt het verloop weergeven. Dat was het resultaat van een trip naar Sprimont op een zondagavond om 20.00 uur. 

We wisten dat dit een van de toppers is van de 2de nationale. Vorig jaar 2de geëindigd en dit jaar willen ze ervoor gaan en dat is te merken. Meteen drukten ze hun stempel op de wedstrijd. Snel spel en een kanon en bulldozer Cindy Adam. Onze dames waren gewaarschuwd door coach Frank, maar veel konden ze er niet aan doen. Onze verdediging zat wel goed maar om dit geweld tegen te houden was onbegonnen werk. Daarbij nog de 2 zusjes Dehousse erbij die het afmaken op snelheid. Onze aanvallen werden goed opgevangen en een uitstekende keeper van Sprimont deed de rest. De weinige momenten dat we de 6 meter vonden werden goed afgewerkt. Duidelijk werd dat we shotkracht missen.

Nochtasn werd er goed rondgespeeld in aanval en de beweging zat er ook in maar de verdediging van Sprimont zat goed, zeer goed. Later bevestigde de coach van Sprimont dat dit een van hun betere wedstrijden was.

We gingen de rust in met een 14 -5 tussenstand.

De 2de helft was van hetzelfde kaliber.  Zo zetten de het doelpunten kanon van Sprimont 9 goals achter haar naam en eerlijk gezegd was daar weinig aan te doen. Onze dames bleven doorzetten en even kwamen ze wat terug, maar al snel kwam de machine van Sprimont terug op gang. Onze pivot ´s werden moeilijk gevonden en werden uitstekend afgedekt. We sloten de wedstrijd af met een zware 32 – 13 stand. Het geeft een vertekend beeld wat de dames gepresteerd hebben. Ook de scheidrechters, die een uitstekende wedstrijd floten, gaven onze dames complimenten voor hun vasthoudendheid en fairplay.

 

Deze zware start van de competitie maakt indruk. Maar we weten dat we in het begin van het seizoen de grote kleppers eerst tegen krijgen en meteen alle wedstrijden op verplaatsing. Ook het harsgebruik op de ballen heeft een tijd van gewenning nodig. Dit is duidelijk merkbaar in het aantal technische fouten en afwerking. Maar het is ook duidelijk dat het potentieel er is en we thuis de punten moeten gaan pakken.

Volgende afspraak is Gent die uit 1ste nationale zijn gedaald. Werk aan de winkel !!

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64