Dames Nelo - Hasselt: 20-18

Published in D1 Nieuws

Alweer een mooie opkomst van onze dames voor deze wedstrijd. De doodles van vorig seizoen zijn nog niet nodig geweest. Kunnen we hier spreken over 'een Sven-effect'?
Onze tegenstander kwam met een zeer jonge ploeg opdagen. De 16-jarigen (waar is den tijd?!) hadden er goesting in, dat was te zien.
Daar waar onze ervaring de overhand had moeten nemen, werden onze fouten in aanval koud afgestraft. Te veel balverlies resulteerde in tegenaanvallen van de Hasseltse 'groentjes'. Er stond na 5 minuten een droge 0-3 op de bordjes. Enkele doelpunten vanop afstand zorgden ervoor dat de kloof niet te groot werd. Het positiehandbal van Hasselt kon onze verdediging niet uit verband spelen. Maar wij konden daar in onze aanval geen voordeel uit halen. Daar liep voor geen meter! Een teleurstellende 6-10 ruststand was het resultaat.
Tijdens de rust moest Sven ons even met de voeten op de grond zetten. De verdeling zat goed, maar in de aanval zagen we door de bomen het bos niet meer. Dat kon anders!
Na de pauze zagen we een heel andere wedstrijd. In onze aanval wisselden we meer van positie. Hierdoor wisten de meisjes van Initia het even niet meer. De kloof van 4 doelpunten werd stilletjes gedicht. Na 10 minuten in de tweede helft komen we voor het eerst op voorsprong. De meiden van Hasselt komen nog één keer op gelijke hoogte... Maar dan lijkt het dat onze dieseltrein eindelijk in gang is geschoten. We scoren makkelijker in het positiespel en kunnen zelfs enkele tegenaanvallen afwerken. Dankzij onze sterke verdediging en een uitstekend sluitstuk in doel kunnen we de meisjes van Hasselt zonder punten terug naar huis sturen. We winnen deze vreemde wedstrijd met 20-18.
Een 3 op 3 is toch een mooie start. Hopelijk kunnen we komende zondag met onze eerste match op verplaatsing de punten meebrengen vanuit Overpelt. We binden de strijd aan met onze buren om 17u in Sporthal De Bemvoort.
Supporters op post?!

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64