Tessenderlo - Neerpelt 12-20 (Beker van Limburg)

Published in D1 Nieuws

Zaterdag 1 november: De eerste bekermatch van het seizoen stond op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd dus. Jammer genoeg begonnen we maar met twee wissels aan deze wedstrijd. Maar dat hield ons niet tegen om naar huis te gaan met een overwinning.

We hadden maar een kwartier om ons op te warmen maar dat vonden we niet zo erg. Zo konden we er meteen aan beginnen. Het begin verliep nogal moeizaam. Door een paar slechte passen en onbenutte kansen ging het gelijk op. Onze verdediging zat redelijk strak, maar onze aanval kon nog veel beter. Met één puntje voorsprong eindigde de eerste helft met 6-7. Daarom kregen we tijdens de rust één grote boodschap: aanvallender spelen.
Omdat we zo hevig verdedigden, kregen onze tegenspeelsters een zestal penalties. Ze kregen echter geen enkele bal in het doelnet, met dank aan een voetfout en de deklat. Dankzij deze kleine boost voor ons zelfvertrouwen namen we duidelijk de overhand in deel twee van deze wedstrijd. Terwijl de dames van Tessenderlo even veel scoorden in de tweede helft maakten wij maar liefst drie keer meer doelpunten dan in onze eerste helft.
Na een sterke tweede helft was de eindscore 12-20.

Ook dank aan Johan Daemen voor zijn enthousiasme. Door deze overwinning stoten we direct door naar de halve finale.

Aitana

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64