D1: Bocholt – Neerpelt: 23-22

Published in D1 Nieuws

Zaterdag 15 november wachtte er een belangrijke match. Winst zou Neerpelt een eerste plaats opleveren. Er stond dus veel op het spel.

Een sterk Bocholt stond Neerpelt op te wachten. Stiekem waren er bij de Neerpeltse meisjes toch wat kriebels bij het begin van de wedstrijd. Het spel begon met een aantal slechte passen. Dit was deels te verwijten aan de hars die gebruikt werd. Maar eenmaal men eraan gewend was, was het duidelijk merkbaar dat het aan Neerpeltse zijde goed zat. Er werd op snelheid rondgespeeld en een eerste knaller van Paulien beloofde een goede match. Het goede spel bleef komen waardoor de Neerpelt een vlotte voorsprong nam van wel vier doelpunten. 3- 7 stond het in de 13e minuut. De ploeg begon al te geloven dat een overwinning haalbaar was. Helaas konden ze het hoge niveau dat ze het eerste kwartier hebben laten zien niet volhouden. Bocholt kwam doelpunt per doelpunt dichter bij. Dit resulteerde in een 11-11 gelijkstand bij het einde van de eerste helft.

In de kleedkamer deed Sven ons beseffen dat we onze tegenstander hadden laten spelen. Ze waren zeker niet beter als ons. Er mochten ook zeker meer afstandshots komen. Kopje erbij houden en blijven gaan.

De tweede helft ging van start. We begonnen gemotiveerd en namen een kleine voorsprong van twee doelpunten. Bocholt kwam snel terug en de wedstrijd bleef gelijk opgaan. Zowel het publiek als de speelsters van beiden ploegen voelden de spanning opdrijven. Een goed spel van beiden ploegen bewees nogmaals hoezeer de twee aan elkaar gewaagd waren. Er werd stevige gehandbald met enkele bestraffingen tot gevolg. Neerpelt kon een aantal keren hun aanval goed uitspelen door snel spel. In verdediging daarentegen liet Neerpelt  zich echter meerdere malen verrassen door een bivowissel waardoor er meerdere – te vermijden- tegendoelpunten kwamen. Bocholt kwam op voorstand. In de 29e minuut stond er nog steeds een gelijke score op het bord. Bocholt kreeg de laatste aanval en werkt deze perfect af. Eindscore 23-22. Een toch wel teleurstellende score voor Neerpelt die hard gestreden heeft. Een re-match zal er niet zijn. Maar het gevecht om de eerste plaats is nog lang niet verloren.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64