Sporting wint belangrijke match tegen Sasja !

Published in H1 Nieuws

Donderdagavond eindigde de training met een teleurstelling. Daan Versleeuwen ging door zijn enkel en is voor enkele weken out. Opnieuw pech voor de sympathieke Nederlander die hiermee al zijn derde blessure opliep van het nog prille seizoen. Hij heeft zijn deel nu wel gehad. Tot overmaat van ramp moest Tom Lukkesen door een auto-ongeval ook verstek laten, gelukkig zonder al te erge gevolgen!

Opnieuw moest Vlatko Tasevski de ruimte op rechts invullen en hij deed dat opnieuw uitstekend! Zo startte Sporting ook aan de wedstrijd. Het liep meteen 3 doelpunten uit maar Sasja had andere plannen en beende telkens bij : 5-5 na 10', 10-10 na 20'. David Denert en Ephrahim Jerry namen NeLo op sleeptouw, maar met 15-14 aan de rust had NeLo zichzelf geen cadeau gedaan! In overtal kreeg Sporting twee doelpunten binnen in plaats van verder uit te lopen!
In de tweede helft bleef Jerry met zijn knappe schijnbewegingen een gesel voor de Antwerpse defensie en ook Marx speelde een puike partij. De hoekspelers van Sporting waren trouwens goed bij schot gisterenavond. Met zijn drieën scoorden Denert, Marx en Cnyrim 13x. Sporting bleef steeds 4 doelpunten voor: 22-18 na 40' en 28-24 na 50'. Plots regende het 2-minuten straffen en daardoor rode kaarten (Roelants bij Sasja en Pastoor bij NeLo) waardoor Sasja de druk nog even hoog hield. Yme Bertels werd door een vuistslag nog bedacht met een rode en blauwe kaart. Toen ook Tobias Marx voor 2 minuten aan de kant moest mocht Red Wolve Philip Cnyrim, die door werkomstandigheden niet had kunnen trainen, de laatste 5 minuten volmaken. Philip slaagde erin om de wedstrijd op 5 minuten helemaal op slot te doen. Hij scoorde de 4 laatste doelpunten voor Sporting en werd zo door zijn ex-collega Balazs Somogyi uitgeroepen tot ‘man of the match’. Je moet het maar doen! Sasja hierdoor helemaal op de knieën en nog steeds puntenloos. Sporting heeft nu 7 op 14 en is perfect op koers. We houden Sasja en Tongeren zo achter ons en staan rustig in de middenmoot!
 
Ook de Liga won in Eeklo en schuift langzaam naar de middenmoot in Liga 1.
 
Volgende week is er ons jaarlijks eetfestijn en de interland Belgie-Nederland en de week daarop trekken we naar Volendam.
 
Sporting NeLo: Vanleeuwen, Polfliet, Vansloot 2, Pastoor 2, Habraken, Jerry 10/3, Tasevski 3, Vernooy 4, Schroeder, Cnyrim 4, Vandebeeck, Follon, Marx 4, Denert 5. 5x 2m + 1xR (Pastoor)
 
Sasja: Gijs 1, Kostic 7, Luypaerdt, Barbaric 2, Vandewoestijne 3, Jacobs 2, Bertels 1, Roelants 3, Theyssens, Dias, Lamberigts 7/3, Teivissen, Salmi, Rola 3, Soetaert, Bisschop. 5x 2m + 2xR (Bertels en Roelants)
 
SR’s: Weijmans en Wolbertus

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64