Sporting zaterdag naar Volendam

Published in H1 Nieuws

Sporting wacht een hele zware verplaatsing. Onze jongens moeten naar het Volendam van trainer Peter Portengen. Volendam is bijna een gemeenschap op zich. Het vissersdorp aan het IJsselmeer heeft een hele lange handbaltraditie. Het is een sterk en ambitieus team. Ze staan met 8 punten slechts 1 punt voor ons aller Sporting. We kunnen dus goeie zaakjes doen. Maar als er een ding te concluderen valt in deze Beneliga is dat thuis of uitwedstrijden een heel verschil zijn. Remember de verplaatsing naar Aalsmeer!
Sterkhouders zijn keepersmonument Gerrie Eilers, 14j op het allerhoogste niveau in de Bundesliga en 100 interlands, cirkel Leon Van Schie (misschien nog gekwetst), schutters Mrsulja en Beemsterboer, strateeg (Tsjech) Jan Josef, scorer Geert Hinskens, alleskunner Sonni De Jonge, ...
Buitenbeentjes (en linkshanders) waren de Limburgers Geert Hinskens en Maurits Van Buren. Waren want ze zijn er beiden nu al 5j of langer en dus goed ingeburgerd. Beiden hebben ook al enkele zware knieblessures achter de rug maar ze staan er weer en zijn belangrijk voor hun team.
Sporting van zijn kant heeft een rustige trainingsweek gehad vorige week, maar nu is het weer volle bak. Dat zal echter nog steeds zonder Daan Versleeuwen zijn. Daan is nog niet hersteld van zijn enkelblessure. Stand-in linkshander Louis Vandebeeck komt rechtstreeks vanuit Duitsland, maar voor de rest zou iedereen fit moeten zijn. Sebastian Follon heeft nu 9 maanden gerevalideerd en gaat een van de volgende weken zijn competitiedebuut maken, wellicht eerst in de tweede ploeg.
Wij gaan trachten een hele dikke vuist te maken in het verre Volendam en zijn op onze hoede! Wie niet met de bus mee kan, kan via Fanseat de wedstrijd live volgen.
 
Kras Volendam – Sporting NeLo – 02/11/2017 - 19.00 hr
Sporthal De Opperdam
Heideweg 4 – 1132 DA Volendam
 
Heren 2 spelen de derby thuis tegen Bocholt 2
Sporthal Dommelhof – 02/11/2017 - 18.15 hr

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64