Sporting verliest bij Sasja : 30-26

Published in H1 Nieuws
Sporting NeLo heeft aan 2018 nog niet teveel plezier beleefd. Opnieuw kon het niet winnen. Ditmaal was Sasja te sterk.
Sporting gaf nochtans in het eerste kwartier de indruk Sasja te overpoweren. Er werd alleen teveel gemist en de rebound viel telkens in Antwerpse handen waardoor Sasja toch kon bijblijven: 9-9 na 20 minuten. Sasja icoon Kevin Jacobs viel uit met een enkelblessure, maar Sasja liet het niet aan zijn hart komen. Louis Vandebeeck stond in de basis bij Sporting en bedankte met 4 doelpunten. Hij was dan ook frisser omdat hij tegen Hasselt afgelopen donderdag niet gespeeld had. Die frisheid ging ons in de 2e helft nog parten spelen. De laatste fase van de eerste helft was opnieuw voor Sporting: Cnyrim en Denert op tegenaanval en een 14-16 score aan de rust. Toch overmande het gevoel dat er niet alles uit gehaald was. De voorsprong was te klein voor de verspeelde krachten.
In de tweede helft keepte Bruno Dias bij Sasja de wedstrijd van zijn leven. Sporting kon maar 10x scoren in die 2e helft. Sasja dreef het tempo op en gesteund door hun doelman gingen ze in de kansen geloven. Bij Sporting daarentegen liep het vat steeds sneller leeg. De vermoeidheid speelde een rol en ook in verdediging kregen we het niet meer belopen. Verschillende opties werden geprobeerd in verdediging maar niets hielp. Vernooy en Jerry waren de enigen die nog dreigend waren , maar te vermoeid om hun team over de streep te trekken.
Zo ging Sasja dus via 20-21 (40') naar 25-23 (50') om uiteindelijk met 30-26 te winnen. Sporting in zak en as, Sasja aan het vieren. Volgende week de kopjes samen steken en de thuiswedstrijd tegen Volendam voorbereiden.
 
Sasja: Gijs 3, Kostic 4, Barbaric, Vandewoestyne, Jacobs 3, Roelants 4, Tewissen, Theyssens, Van Ransbeeck, Lamberigts 4/1, Luypaert, Rola 9/5, Soetaert, Mathijs 3, Dias, Mouad.
NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot 1, Habraken, Jerry 6/2, Tasevski 1, Vernooy 8, Schroeder, Cnyrim 3, Vandebeeck 4, Follon, Marx, Lukkesen, Denert 3.
 
SR’s: Cappa en Schreder (in extremis opgeroepen)
 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64