Sporting wint van Volendam : 32-30

Published in H1 Nieuws
De spanning was deze week heel erg aanwezig. Er was het pijnlijke verlies tegen Sasja, er was de komst van Michel Kranzen, de spelers die op hun plichten werden gewezen, maar ook Volendam dat moest winnen om de Final 4 nog te kunnen halen. En zo werd de wedstrijd tegen Volendam opgebouwd alsof het een finale betrof. Het was een pittige wedstrijd op het scherpst van de snee. Habraken in het centrum van de dekking en Jerry op Beemsterboer. Zo gingen we Volendam te lijf. Het bleef gelijk opgaand met Volendam meestal aan de goede kant van de score. Maar mentaal zat het goed bij de Sporting-boys. Er werd geknokt en gevochten voor elke centimeter op het veld. Via 5-5 na 10 minuten liep Volendam lichtjes uit: 6-8. Tasevski kwam er dan in en gooide al zijn ervaring in de strijd. Samen met uitblinker Jerry en schutter Vernooy kwam Sporting weer langszij 11-11 na 20 min en uiteindelijk 15-16 aan de rust.
In de tweede helft hetzelfde beeld : Volendam bleef 1 en soms 2 doelpunten voor. Vooral ook omdat Sporting dikwijls in ondertal speelde. Toen Vernooy ook nog te snel het veld op liep, zelfs extra lang in ondertal. Tijd voor coaches Grossi en Kranzen om David Polfliet te brengen. Pollie heeft nog steeds last van de knie maar hij is een ongelofelijke clubman die nog altijd zijn steen(tje) wil bijdragen. Na enkele safes wees Pollie naar zijn borstnummer (43) dat tevens zijn leeftijd is. Het gaf Sporting opnieuw de ademruimte om vooraan bij te benen. Tasevski onderhands, maar vooral Louis Vandebeeck op rechterhoek hielpen Sporting op voorsprong: 27-26 na 50 minuten. Vandebeeck gooide in die slotfase 4 ballen achter Eijlers. Het mooiste doelpunt kwam echter van de beste Nederlander op het parket, maar in dienst van Sporting Nelo : Ephrahim Jerry. Een vliegertje van Tasevski op Jerry maar zo verschrikkelijk hoog boven de cirkel en met een boomlange meespringende verdediger erbij. Ephrahim bleef maar klimmen in de lucht, maar kon nipt aan de bal en dropte hem in doel. De veer was gebroken bij Volendam want Sporting kwam 32-29 voor met nog 2 minuten op de klok. Enkel Volendam coach Portengen probeerde waarnemer en scheidsen nog te overtuigen van hun ongelijk. Hij kreeg nog 2 minuten maar de buit was al lang binnen voor Sporting. Wat volgde was een feestje en ontlading bij de Sporting aanhang. Blije commentatoren (Bjornia en Alex), ook speaker Wout, de" Passionata Carwash Club" dansers  en de rest van de supporters waaronder de Jerry-familie ! Deze winst betekent zo goed als zeker kwalificatie voor de play-offs en een verlengd verblijf in de Bene-league. Met nog 3 wedstrijden staan we 6 punten voor op Sasja en Tongeren en met een doelpuntensaldo dat ongeveer 50 doelpunten beter is. Opdracht volbracht! Volgende week kunnen we het helemaal afmaken, want dan maken we de verplaatsing naar Tongeren.
 
Sporting NeLo: Arts, Brebels, Polfliet, van Leeuwen, Van Sloot 2, Habraken 1, Jerry 10/1, Tasevski 7, Vernooy 5, Schröder 1, Vandebeeck 4, Follon, Marx, Lukkesen, Denert 2/1.
 
Volendam: Eijlers, Schellekens, Claessens, Bayens 8, Van Schie 2, De Jonge 1, Geus 2, Jacobs, Beemsterboer 7, Van Buren 3, Hinskens 3/2, Mrsulja 4.
 
SR’s: Gilis en Beulakker

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64