Eerste uitoverwinning van Sporting in BeNe-league : 18-19 in Tongeren !

Published in H1 Nieuws
Dat Sporting de eerste uitoverwinning (en dus een 4 op 4) heeft gehaald in Tongeren is echt het enige positieve aan de wedstrijd. Iedereen die de wedstrijd vorige week tegen Volendam gezien heeft, kon gisteren alleen maar vaststellen dat alles wat tussen de lijnen gebeurde pijn deed aan de ogen. Het verschil tussen uit en thuis is nog niet weggewerkt. Zowel de 2 teams als de scheidsrechters haalden geen niveau BeNe-league waardig. Tongeren had nog geen enkele thuisoverwinning mogen vieren en Sporting nog geen enkele uitoverwinning. Één van de twee records zou dus sneuvelen.
Sporting bleef in de beginfase wel aan de goede kant van de score via Jerry, het kon zich zelfs permitteren om vele missers en balverliezen te produceren. Tongeren, met een duidelijk gebrek aan vertrouwen, kreeg de bal ook erg moeilijk achter doelman Thijs Van Leeuwen. 3-4 na 10 minuten en een klein kloofje van 6-8 na 20 minuten. Iedereen dacht dat de veer ging breken bij Tongeren, maar het tegendeel was waar! Sporting lukte geen enkel doelpunt meer van minuut 20 tot aan de rust, ook al omdat de scheidsen 2 à 3 keer een gemaakt doelpunt afkeurden ipv voordeel te laten. Hun excuses achteraf aan de coaches sprak boekdelen. Tongeren ging steeds verder en agressiever verdedigen op Jerry en Vernooy en zo kreeg het wel degelijk zand in de Neerpelter motor. Zo mocht Tongeren via Glorieux en Devisch gaan rusten met een 10-8 voorsprong!
Sporting kwam beter uit de kleedkamer. Vernooy ging eindelijk doen waar hij zo goed in is, namelijk sprongshot vanop afstand en zo hielp hij zijn team in 'no time' aan een voorsprong: 10-11, maar terug 13-13 na 40 minuten. Strauven en D’Hanis zorgden nog wel voor enkele Tongerse doelpunten maar de productie stagneerde bij de Eburonen. Sporting liep 2 en soms zelfs 3 doelpunten uit, maar de zak helemaal dicht doen lukte niet. Te weinig snelheid, te weinig combinaties en teveel missers bleven Tongeren zuurstof geven op een moment dat ze bijna dood waren. De goed ingevallen Follon scoorde een belangrijke goal vanop de cirkel en met 17-19 én balbezit 1.5 minuut van het einde mocht het niet meer fout gaan! ......maar Schepers lukte nog een onderschepping en zo werd het alsnog 18-19 in de laatste minuut. Ongelofelijk maar waar: Opnieuw balverlies bij Sporting en Tongeren haalde de doelman eraf maar de extra veldspeler JP Stijnen miste de opgelegde kans. Time-out Sporting en Jerry dribbelde de bal de hoek in en zo was de wedstrijd gedaan. Sporting vierde ingetogen haar eerste uitoverwinning en dat is uiteindelijk toch positief te noemen. Achteraf mochten 6 acteurs (Schepers, Barnyak en Pallen van Tongeren en Vernooy, Cnyrim en Vandebeeck van NeLo) naar de dopingcontrole, maar gezien de prestatie is het onmogelijk dat daar een positief plasje gepleegd werd.
Ondertussen schuift Sporting wat op in het klassement. Het haalt nu Hurry-Up bij en net die ploeg komt volgend weekend naar het Dommelhof en dan moet en zal het weer beter moeten.
 
Tongeren: Schenk, Gille 1, Devisch 3/1, Schepers 1, Glorieux 4, Stijnen, Strauven 5, Barnyak, Gevers, Meijer, Bijnens 1, D’Hanis 3, Vondenhoff, Tack, Slegers.
NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot, Habraken, Jerry 7/1, Tasevski 2, Vernooy 5, Schroeder, Cnyrim, Vandebeeck 2, Follon 1, Marx, Lukkesen, Denert 2.
Sr’s: Moeneclay en Pondeville.
 
 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64