Sporting sluit Beneleague strijdend af: Lions met 26-22 te sterk voor NeLo

Published in H1 Nieuws
Was Lions te sterk of was Joao Ramos te sterk?  In elke geval begon Ramos na 3 penaltydoelpunten na een kwartier ook vanuit het veld te scoren en deed uiteindelijk de netten 11x trillen. Daarvoor had Sporting de zaken netjes onder controle met o.a. een prima Van Leeuwen in doel. Via 4-5 ging het naar een 8-11 voorsprong na 20 minuten. Lions kon allerminst imponeren, want het was heel erg afhankelijk van Ramos die van een slap moment van Sporting ervoor zorgde dat Lions alsnog met 15-13 ging rusten. Dat was ondanks de bergen werk die Sporting-boys en ex-Lions spelers Vernooy en Jerry verzetten. Ze waren tot in de puntjes van hun tenen gemotiveerd om zich te laten zien en speelden op het scherpst van de snee. Ze vlogen elkaar zelfs even bijna in de haren vanwege een mislukte actie. De vredespijp werd echter snel weer gerookt en Sporting kroop terug wat dichterbij: 18-17 na 40 minuten. Opnieuw Ramos maar ook enkele prikken van die andere Portugees (Nuno Rebelho) leidden de Lions terug naar een ruimere voorsprong van 2 à 3 doelpunten: 22-19 na 50 minuten. Tasevski was nog niet helemaal hersteld van zijn schouderblessure en dat speelde hem duidelijk parten. Hij trachtte zijn steentje bij te dragen, maar kon niet helemaal voluit gaan. Sporting had deze wedstrijd niets meer te winnen, maar het was absoluut onze verdienste dat we er een wedstrijd van maakten. Lions was dolgelukkig met de uiteindelijke 26-22 winst want het plaatste zich zo voor de Final 4 volgende week in Den Bosch.

 

Het is nog maar de vraag wie daar favoriet gaat zijn. Lions overtuigde niet en ook Bocholt en Hasselt lieten serieuze steken vallen. Het degelijke Aalsmeer zou wel eens de verrassende vierde kunnen zijn.

 

 

SR’s: Cappa en Schreder

 

Lions: Schmeits 2, Dekker, Feldmann, Jansen 1, Roefs, Steins 2, Nuno Rebelho 4, Adams, Hoiting, Stavast 3, Ramos 11/4, Versteegden 2, Bergen 1, Kusters.

 

NeLo: Van Leeuwen, Polfliet, Van Sloot 2, Habraken 1, Jerry 4, Tasevski 1, Vernooy 8/3, Schroeder 1, Cnyrim 2, Vandebeeck 1, Follon, Marx, Lukkesen, Denert 2.

 

 

 

Voor Sporting wachten nu de Belgische play-offs met als inzet de Belgische titel.

 

Bocholt 4 punten,  Hasselt 3, Visé 2, Sporting NeLo 1

 

 

24/mrt po1 Nelo-Visé
31/mrt
po2 Nelo-Bocholt
14/apr
po3 Hasselt- Nelo
28/apr
po4 Visé-Nelo
5/mei po5 Nelo- Hasselt
12/mei
po6 Bocholt - Nelo

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64