Nog geen regelmaat: Sporting verliest met 25-24 bij Initia Hasselt

Published in H1 Nieuws

 

 

Het werd een ontgoocheling in Hasselt. Sporting gooide letterlijk de overwinning naar de sterren! De afwerking van Sporting was niet goed. In de eerste helft had de wedstrijd gespeeld moeten zijn! Als Sporting wat secuurder met de kansen had omgesprongen en vanachter verdedigd had zoals de week voordien. De concentratie was duidelijk niet zo groot als vorige week. En dan is het moeilijk om op te schuiven in het klassement. Het was echter de verdienste van Hasselt dat het in de wedstrijd bleef. Enerzijds door te knokken voor wat het waard was en anderzijds omdat Hasselt goalie Leckebusch het goed deed. Want als de bal dan tussen de palen kwam was dat veelal boven bij de grijpgrage handen van Leckebusch.
zo bleef het gelijk opgaan, van 5-3 (10') naar 9-9 na 20' en met 12-13 (via een vlot scorende Cnyrim) aan de rust was niemand bij Sporting echt gelukkig met de gang van zaken.
Hasselt knokte in de tweede helft en Sporting bleef de kansen de nek omwringen. Bart Köhlen deed waar hij goed in was en mocht scoren dat het een lieve lust was, 18-16 na 40'. Via Tasevski en Schroeder konden we bijbenen maar Hasselt bleef de dans leiden: 21-20 na 50'. De laatste 10 minuten was spannend en dat maakte veel goed in deze eerder zwakke wedstrijd. Hasselt kwam via een knap doelpunt van Bertels en een strafworp van Kohlen op 25-24 maar Sporting slaagde er niet in de laatste minuut te scoren. Zo won Hasselt verdiend de derby met 25-24.
 
Volgende week zal er tegen Eynatten echt uit een ander vaatje getapt moeten worden want we spelen op verplaatsing voor de 1/4e finale voor de Beker van Belgie!
 
Hasselt: Leckebush, Kelchtermans, Buciuman, Sedano 1, Carlos Artuch, Kohlen 10/3, Kolak 2, Bertels 4, Meulders 4, Vancriekinge 1, Vossen 3, Degbey, Bosca.
 
NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot 2, Versleeuwen 4, Jerry 2, Tasevski 2, Schroeder 2, Cnyrim 4, Vandebeeck, Follon, Kittel, Barnyak, Schoenaker 3, Denert 5.
 
SR’s: Cappa en Schreder

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64