Sporting NeLo naar de halve finale Beker van België

Published in H1 Nieuws
Sporting ontdeed zich gisteren van Eynatten in de kwartfinale van de Beker. Naast de geschorste Jerry en de gekwetsten Y Denert, Pastoor en Vernooy, maar ook zonder coach Vlijm die afwezig bleef door dringende privé-omstandigheden. Sporting wist goed dat het in de beginfase een heel enthousiast Eynatten te bekampen zou krijgen. En zo geschiedde, Eynatten gooide zoveel enthousiasme in de strijd dat het tot 5 doelpunten kon uitlopen. Zo werd het 6-3 na 10' en 11-6 na 20 minuten. Tijd voor gelegenheidscoach Polfliet om de verdediging om te zetten naar een 6-0 verdediging en zelf plaats te nemen in het doel. En dat werkte! Eynatten zat trouwens al redelijk op het tandvlees na 20 minuten en ging voor heel lange aanvallen om het tempo te breken. Sporting ging echter een versnelling hoger spelen. Schoenaker dropte enkele onhoudbare bommen en Kittel werkte goed af op de hoek. Zo gingen de talrijke supporters koffie drinken met een 12-12 ruststand. Sporting ging in die 2e helft door op zijn elan en hield Eynatten in dekking goed van zich af maar scoorde zelf ook niet zo vlot resultaat : 12-14 na 40 minuten. Eynatten had ondertussen bijna 20 minuten niet meer gescoord. Sporting liep steeds verder uit via thuisspeler Schroeder en hield controle over de wedstrijd: 16-20 na 50 minuten. Nog heel even kwamen Vreven en Neuville voor Eynatten dreigen maar de power was echter verdwenen. De goed ingevallen Vandebeeck pikte ook zijn doelpuntjes mee. Eynatten speelde dan een 3-dubbele mandekking en ging nog met 7 veldspelers aanvallen maar Tasevski had het slotakkoord. Samen met Vansloot baanden zij zich een weg door de lokale dekking en tekenden zo voor de 20-26 overwinning. Het eerste kwartier was niet best, maar de inzet was zeker aanwezig waardoor de overwinning dik verdiend te noemen was. In de halve finale (wellicht in maart) komt Tongeren op bezoek in het Dommelhof.
 
Eynatten: Neuville 7/1, Vreven 5, Vandenbergh, M Top, S Top, Schmak, Schunk, Thevissen, Beckers 4, Fissette 1, Mouchette, Nr 17 : 3
 
NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Follon, Vandebeeck 3, Versleeuwen 2, Lukkesen 1, Cnyrim, Schroeder 4, Schoenaker 5, Kittel 3, Tasevski 3, Denert 3, Barnyak, Van Sloot 2.
 
SR’s: Cappa en Schreder

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64