Sporting verliest van Lions met voorhistorische uitslag: 15-25

Published in H1 Nieuws
Dat is al geleden, van de vorige eeuw dat er slechts 40 doelpunten vielen in een handbalmatch. De verdediging van beide teams was uitstekend. Na 7 minuten 1-1, en 9-9 aan de rust. Sporting speelde met Schoenaker en Vernooy in het centrum van een platte 6-0 dekking en Lions deed het met een offensieve 3-2-1 dekking om de schutters van Sporting vroeg op te vangen. Sporting miste overigens met Ephrahim Jerry (ex-Lions) haar aanvalsleider door een spierscheur. Cirkelspeler Vansloot was er door nierproblemen ook niet bij, maar kan volgende week weer aanpikken. Ook Vernooy kon enkel in dekking ingezet worden.
 
Bij zulke uitslagen moeten de keepers ook hun duit in het zakje gedaan hebben en niets was minder waar. De 2 doelmannen leverden een prima prestatie af! Ook de scheidsen speelden een opvallende rol. Ze floten correct, aan 2 kanten hetzelfde, maar ze namen de strikte lijnen van het afgelopen WK mee. Iets waar onze jongens in de BeNe-league nog geen kennis mee gemaakt hadden. Gevolg: het regende tijdstraffen in de eerste helft. Daardoor werd het voor de coaches constant puzzelen.
 
Na de 9-9 aan de rust, scoorde Sporting het eerste doelpunt in de tweede helft en nam het de leiding. Vanaf dan werd het echter volledig monddood gemaakt door de sublieme defensie van de Lions met puntverdediger Luca van Straaten in een hoofdrol. Zowat elke verdediger van Lions won het 1 tegen 1 duel van onze jongens en van Straaten dichtte dan ook nog eens elk gat dat er misschien toch nog viel. Omdat Sporting zo bijna 20 minuten niet meer scoorde liepen de Lions rustig weg, zonder echt onder druk te komen. Via 12-16 (40 ') en 12-21 (50') was de wedstrijd al lang gespeeld! En hoe hard Tasevski en Schroeder ook hun best deden, het was echt hard werken om af en toe een gaatje te vinden. Gevolg: een voorhistorische 15-25 op het bord na 60 minuten. Sporting scoorde slechts 6 doelpunten in de 2e helft en daarmee kan je het laken natuurlijk niet naar je toe trekken. Dat moet de allereerste keer zijn in vele jaren dat we aanvallend geen reactie konden bieden. De defensie wordt echter elke week beter en dat geeft moed om de belangrijke volgende weken aan te vatten met wedstrijden tegen Sasja en Volendam waar gescoord moet worden!
 
Sporting NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Tasevski 1, Versleeuwen 1, Vernooy, Schroeder 4, Cnyrim, Vandebeeck 1, Follon 1/1, Kittel, Barnyak 1, Schoenaker 1, Lukkesen, Denert 5/2.
 
Lions: Schmeits 2, van Straaten 2, Feldmann, Schenk, Hoiting, Heijnen 2, Jansen, Roefs, Steins 4/1, Baart 2, Adams R, Adams J 4, Stavast 7/1, Strauven 1, Ramos 1, Versteegden.
 
SR’s: Hommen en Remmerswaal
 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64