De slag der Pelten : Sporting H2 winnen van HCO

Published in H2 Nieuws

Op alle gebied stond er vandaag aan de Sporting kant jong geweld (bank vandaag gemiddeld 19 jaar), op en naast het veld, en dus ook met een Robrecht in zijn "maiden match" in de Liga. Allen tegen de ervaring van het andere Pelt, met ook die andere grootheid coach Dobrzynksi ! Met volle tribunes kon de match beginnen.

 

Het was Neel die de eerste goal kon scoren, met een zeer gelijk opgaande match in de beginfase, waar om en om werd gescoord, 4-4 na 11', met oa enkele tegenaanvallen van Brecht. Dan kwam de 13' waar Sporting een fantastische reeks neerzette, het scoorde in 10 minuten maar liefst 6 keer zonder tegengoal, mede dankzij een secure Jarne in doel en een enthousiaste bank, en uiteraard de scoorders Thomas, Benjamin, Robbe en Door ! Zo plots een tussenstand van 4-10. Overpelt scoorde nog 2x, Nelo ook en zo gingen we rusten met een knappe 6-12.

 

Dat de tweede helft anders zou worden, stond buiten kijf, Overpelt zou zich niet laten wegspelen. En HCO probeerde dan ook aan te klampen én door te duwen, echter Sporting bleef ondertussen ook regelmatig scoren, en behield zo zijn voorsprong.  Totdat HCO dichterbij kwam kruipen, rond de 20' kwamen ze zelfs tot een 3-puntenkloof, 20-23, mede door het harder verdedigen, toch vielen er ondertussen wat 2' straffen bij Nelo, en die vielen dan soms weer niet aan de andere kant, ondanks de goed leidende Tuur en Kurt. De Overpeltse coach Simon probeerde nog met een man meer (empty goal), dit kon echter niemand meer verontrusten. Zo trokken Thomas en coach Robrecht hun schip de veilige haven binnen, en met een 21-28 eindstand gingen de punten verdiend naar het andere Pelt. Een goede pot handbal van beide ploegen, voetjes echter terug op de grond, volgende week zaterdag komt Roeselare naar het Dommelhof. 

Proficiat mannen ! Ook Genk won overigens van Anderlecht met onze speaker/pivot Wout !

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64