Olse - Sporting : Ervaring wint nipt van jeugd in Merksem !

Published in H2 Nieuws

 

De Liga-heren vertrokken zaterdag naar Merksem, Olse1 speelde eerst tegen Eynatten, de nummers 3 en 4 tegen elkaar van de eerste nationale. Daarna zouden de H2 spelen. Het jonge Eynatten won overigens vlot van Olse in deze match.
 
Na een (te) korte opwarming, van een 10-tal minuutjes, ging de wedstrijd van start.
Olse 2 deze week met enkele spelers uit de H1 kern, maakt een furieuze start en stond na 10' op een 6-3, in de eerste helft waren het vooral Serras, good old Riské en Kiebooms die hun ploeg stuwden, Sporting daarentegen was een schim van afgelopen weken. Er werden al 2 TO's genomen in de eerste helft, Robrecht probeerde bij te sturen, Tom, Door en Kenzo van hun kant probeerden Nelo in de match te brengen, maar slechte passes, gemiste open kansen/een goede keeper Kevin aan Olse kant, beslisten hier de eerste helft anders over. 20' 11-5, rust 17-10 !
 
Wat kon de tweede helft brengen ?
Door opende de score, knabbelde vooral samen met Simon en Thomas aan de achterstand, waarbij Sporting in de 13' gelijk had kunnen komen op 21-21, Olse maakte dan echter een reeksje en ging naar een 25-22 in de 20', mede door het missen van enkele open kansen en 2 vederlichte tijdstraffen. Sporting bleef knokken kwam in de 26' gelijk, 27-27.  Merksem maakte dan echter 2 goals en sprong naar 29-27, Simon met de aansluitingstreffer 29-28. In een spannend slot, met nog een 25-tal seconden wilde Olse rustig en ervaren uitspelen, echter .... man/man, de keeper uit de goal, passief, fout en (normaal) een 7m , die werd echter vergeten te geven ... en zo bleven de punten in Antwerpen na een knappe remonte in de tweede helft.  Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, doch het was vandaag even anders.  Nu enkele weken rust en na de Kerst met een fris hoofd er terug tegenaan ! Voor de studenten : succes verder met de examens.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64