Hades Hamont – Sporting Nelo 3 : 20 - 25

Published in H3 Nieuws

Nelo verscheen in de Posthoorn met slechts 6 spelers en geen keeper.
Professioneel zand in de ogen strooien, noemen ze dat, want 10 minuten voor het wedstrijdbegin verschenen Johan, Sven en Den Duzend op het strijdtoneel.
De opdracht was zo klaar als een klontje: de ietwat volumineuzere tegenstander constant overlopen. Zo gezegd, zo gedaan... niet dus.
Neerpelt liep wel, maar miste te veel open kansen. Hamont haalde zorgvuldig het tempo uit de wedstrijd en de heren in het zwart hadden nog nooit van passief spel gehoord.
De Neerpeltse shots waren niet goed genoeg om de Hamontse keeper te verschalken. Overhaasting in combinatie met een onvertrouwde bal leidde ertoe dat Hamont de dans bleef leiden. Pas na een dikke 20 minute kon Neerpelt de voorsprong nemen. De beperkte fysiek van de tegenstander speelde hierbij in het Neerpelter voordeel. Er werd gerust met een 4-tal doelpunten verschil.
Tijdens de rust zouden Johan en Sven normaal de wedstrijd staken vanwege andere avondplannen, maar omdat de voorsprong veel minder groot was dan gehoopt, besliste ze de wedstrijd uit te spelen. Geen overbodige luxe, want Johan keepte een zeer goede wedstrijd.
De tweede helft was een kopie van de eerste. Neerpelt kon de voorsprong behouden. Hamont sloop de eerste 20 minuten dichterbij, maar wederom was na een 20 à 25 minuten hun bobijntje af, waardoor Neerpelt weer een paar goalen kon uitlopen. De laatste 10 minuten speelde Neerpelt mee op het tempo van de tegenstander en haalde zo verstandig het tempo volledig uit de wedstrijd.
De eindstand van 20-25 was verdiend. Een mooie wedstrijd was het allerminst.
We vermelden wel nog even de magistrale tegenaanval pas van Sandy naar Vervecken in een hectische fase van de wedstrijd. Heel de ploeg riep:
"nee, niet gooien", maar Sandy wist wel beter. Zijn zelfzekere "wat-hadden-jullie-dan-gedacht" handgebaar sprak boekdelen. Zelfs Robbert Nijdam zou er sprakeloos van geworden zijn...

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64