Derde Ploeg wint topper in Kiewit !

Published in H3 Nieuws

Ook de opleidingsclub van @ Initia Hasselt Handbalclub (@Handbalclub Real Kiewit vzw) verliest  dit weekend van Sporting Heren 3-ploeg. Proficiat heren !

Het verslag van Jan Kwanten (HBVN)

 

KONINKLIJKE BELGISCHE HANDBALBOND


Real Kiewit 24 - Sporting NeLo 28

 

Op een regenachtige zondagavond werd de topaffiche van de 2e speeldag afgewerkt. Uittredend kampioen Sporting gaf partij aan het volledig vernieuwde Handbalclub Real Kiewit vzw. Kiewit, dat sowieso al een ijzersterke thuisreputatie heeft, zat in de zomermercato niet stil en wist heel wat talentvolle spelers aan te trekken. Jonge snaken zoals Houbrechts, Bogaerts, Graf en Smeets doen nu nog niet direct een belletje rinkelen, maar bij de kenners worden zij getipt om ooit op nationaal niveau mee te kunnen draaien! Hou deze mannen zeker in de gaten!
Met deze volledig vernieuwde kern wisten de gladiatoren niet wat ze konden verwachten en trokken met het mes tussen de tanden richting Kiewit.

 

De eerste helft ging gelijk op, al waren de gladiatoren iets beter bij schot. Sporting bouwde al snel een 5-punten kloof uit ('15), maar moest dan op conditioneel vlak even inboeten. Via enkele geplaatste afstandsschoten kwam Kiewit terug tot op 2 doelpunten (9-11, '20) maar ook bij NeLo konden ze rekenen op een paar raketten uit de schouders van Hansbal en Kriek: 13-18 ruststand.

De 2e helft startte aan hetzelfde gezapige tempo en het was Sporting dat traag maar zeker de voorsprong kon vergroten. De conditie bij Kiewit bleek niet meer optimaal en Valk kon zich als vanouds uitleven op de tegenaanval. Aan de andere zijde ranselde een secuur keepende Paulfliet menig bal uit zijn doelkader, tot groot ongeloof en jolijt van het meegereisde publiek. Na 50 minuten match (17-25) leek de match gespeeld en ging de voet van het gaspedaal in het rode kamp. Hét moment voor Kiewit om de eindsprint in te zetten en met enkele flitsende acties kwamen ze terug tot 22-25 (55').

Het werd aardig warm onder de Peltse voeten en bij 23-26 moest Dries serieus de noodrem bovenhalen om een Kiewitsiaanse tegenaanval te verhelpen. 
Een golf van ongeloof ging dan ook door het stadion toen het scheidsrechtersduo de bal niet op de stip legde maar een inworp voor Sporting aangaf. De VAR bleek niet meer aanwezig te zijn en enkele verhitte discussies en rode kaart later zag het speelveld er een pak anders uit. Sporting mocht met dubbel overtal zijn voorsprong verdedigen en speelde volwassen de match uit. Een jammerlijk einde van een voor de rest faire en gelijk opgaande match!

Speelden voor Sporting: Paulfliet, Dries (5), Hansbal (3), Jaapie (3), Vervecken (1), Kriek (5), Crème (2), Pilsbier (3), De Molen, Valk (6), Peet

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64