Sporting NeLo wint topper tegen Real Kiewit

Published in H3 Nieuws

 

Op de negende speeldag van de reguliere competitie stond er een onvervalste topper op het programma. Leider Sporting NeLo nam het op tegen titelfavoriet Kiewit. Real - ook wel de ‘koninklijke’ genoemd - had in het tussenseizoen het fiat gekregen van de Madrileense geldheer om de geldbuidel stevig open te trekken. Ze verzilverden enkele toptransfers zoals Robert Bogaerts, Geert Graf, Tim Houbrechts en de gebroeders Tom en Patrick Smeets. Op papier een topploeg die makkelijk mee zou kunnen draaien in 1e nationale. De meeste ‘galacticos’ stuurden echter hun kat, waardoor Real met een heel deel oudgedienden kwam opdraven. Sporting liet zich niet verontrusten en ging uit van haar eigen krachten. Coach Vervocken koos voor een sterke en agressieve defensie met op de flanken Dries en coach zelf. In het midden moesten Jappie, Winters, Alex en Valkie de kanonschoten onschadelijk maken. Peet was het betrouwbare sluitstuk van de match!

Sporting begon het best aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 3-1 voorsprong na 5 minuten. Kiewit klampte echter goed aan en herstelde het evenwicht in minuut tien (5-5). Sporting verzuimde om de talrijke open kansen af te maken, waardoor Kiewit in het kielzog van NeLo bleef. Onze held P. Winters ‘de tank’ liet zien waarom hij - en niet Tim Houbrechts - de efficiëntste ex-speler uit eerste nationale op het veld was. Hij nam zijn team mee op sleeptouw en prikte voor rust het ene roosje na het andere in doel. Een zeer sterke wedstrijd van de man die beslist heeft om het Dommelhof volgend seizoen om te ruilen voor de Damburg. De kloof aan de rust bedroeg slechts twee punten: 16-14 in het voordeel van NeLo.

Na een korte peptalk kon rood-wit in het begin van de tweede helft langzaam maar zeker afstand nemen van Kiewit. Met onder meer enkele doelpunten van Vincent, Winters en Valkie nam Nelo gestaag afstand na 40 minuten: 23-17. Bij Kiewit brak de veer langzaam, waardoor onze gladiatoren nog een versnelling hoger konden schakelen. Jappie en Dries scoorden vlotjes en Sandy zorgde er met een geniale ingeving voor dat het publiek helemaal uit zijn dak ging. Zelfs de topspelers van Initia Hasselt, Mathias V.C. en Bram V.D.G., hadden zulke prachtige passes zelden gezien. Zijn we na Winters ook Sander Maas kwijt op het einde van dit seizoen? Joeri speelde een zeer sterke match en bekroonde dat met drie doelpunten, waarvan de dertigste. Zijn grootouders - onze trouwste supporters - keken en zagen dat het heel goed was!

Uiteindelijk nam Sporting vlot de maat van Real met 35-25 en blijft zo eerste staan in hun poule met 16 punten. Arena neemt de tweede plaats in met 14 punten, Bocholt staat derde met 12 en het Kreasa van Svenson staat verdienstelijk vierde met 9 punten. Houthalen won vlot haar partij tegen Bocholt en mag het dit weekend opnemen tegen onze helden. Afspraak komende zaterdag 15 december om 15.30 uur in het Dommelhof. Tot dan!

 

Speelden voor Nelo:

Peet, Dries (5), Vervockie, Jappie (3), Joeri(3), Winters(9), Valkie(11), Vincent(2), Sander, Bjorn(1) en Alex(1).

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64