Nelo 4 'Winterkampioen' !

Published in H4 Nieuws

Om 17u arriveren de eerste manschappen van Sporting Nelo H4 in de ‘Hel Van Het Noorden’. Wat de geschiedenisboeken zou ingaan als een legendarische match werd dan ook tot in de puntjes voorbereid. De Hummel-College Arena werd vandaag speciaal geopend voor deze topper en ook het publiek was hiervan op de hoogte. De spionkop (olv. Sven Walbers en Johan Daemen) bleef vanavond leeg, onze trouwe frans en vrienden van H3 hadden zelf nog een eitje te pellen in het verre Bochelt. (Tevens thuisbasis van onze ex-coach, Roel Valkenborgh, die wij nog steeds dragen in ons hart als een der onzen!) De truitjes worden klaar gelegd op de vaste plaatsen onder het toeziend oog van onze Speler-Coach Wim Peters. Verder werd de kleedkamer wat ingericht zijnde een echte kampioenenkleedkamer met een bakje Cristal en twee handballen. De match kan van start gaan met onze nieuwe tafelman, Wout Valkenborgh. (We wensen je zeer veel succes met je examen morgen en willen je met de voltallige ploeg nogmaals bedanken voor de inzet en eeuwige trouw aan de H4 gladiatoren!)

De spelers van HC Maasmechelen stonden ons al op te wachten in de sporthal, niet wetende dat de linker bank onze startersbank was. Sportief als we zijn, nemen onze strijders plaats op de rechter helft van het veld om de opwarming aan te vangen. Al snel werd duidelijk dat Maasmechelen de helft van zijn ploeg was kwijtgespeeld in de lange rit richting het Noorden. Een stevige opwarming was noodzakelijk, daar de verwarming laattijdig was ingeschakeld. Halverwege de opwarming begint de voltallige ploeg van HC Maasmechelen te applaudisseren voor een laatkomer, niemand minder dan onze nummer 9, Niels Valkenborgh.

Roggen Frank, official van dienst, besluit om de match vroegtijdig te starten. Uiteraard geen bezwaar, iedereen heeft nog plannen op een zaterdagavond. Al snel blijkt dat er vandaag geen sprake is van een legendarische match. Na een slecht geplaatst schot wordt onze keeper, P. Bodvin, in het gelaat geraakt en moet hij noodgedwongen het veld verlaten. Kris ‘Boris’ Severens neemt meteen zijn verantwoordelijkheid en gaat tussen de palen staan. De bal gaat vlot rond, tegenaanvallen worden optimaal benut en het publiek geniet van enkele mooie combinaties. De afslachting kan beginnen en na tien minuten legt de topschutter van de provinciale reeks, Jasper ‘Kriekske’ Van Criekinge, de 9-2 in de netten.

Wat volgt had niemand zien aankomen. HC Maasmechelen weet de match in 10 minuten tijd te keren en komt terug tot een respectabele 11-9. Het moment dat de ‘coach’ het overneemt van de ‘speler’ bij Wim P. en hij de Time-Out kaart voor de eerste maal moet gebruiken. Een kleine peptalk blijkt voldoende en de match wordt volledig terug in handen genomen. Al snel blijkt dat onze aankoop van dit seizoen begint te renderen. Onze ‘ex-nationale ploeg’ speler weet keer op keer met het betere voetenwerk de verdediging om de tuin te leiden en de netten te vinden. HC Maasmechelen, dat om een of andere reden toch druk kan blijven zetten, moet genoegen nemen met een 18-14 achterstand bij de rust.

Om een evenwaardig statement te maken nemen de H4 spelers ook in de tweede helft op de rechterbank plaats. Een sluwe zet, daar speler-coach Wim P. wist op te merken dat de sporthal zo bergaf loopt in aanval en we dus optimaal kunnen profiteren van een snelle tegenaanval.

De tweede helft gaat van start en de ‘H4-Muur’ staat er weer in de verdediging. De eerste acht minuten krijgt HC Maasmechelen een broek van datzelfde laken als in de eerste 10 minuten van de eerste helft. De score loopt uit tot een propere 24-14 en het wordt weer de beloofde topper waar onze toeschouwers voor kwamen. Ondertussen zit de arena aardig vol en zit de sfeer er al goed in! Helaas was, om een nog onbekende reden, het cafetaria gesloten. Gelukkig bracht H4 een prachtig potje handbal zodat onze fans niet op hun honger bleven zitten. Het spel gaat nog even heen en weer tot uiteindelijk de eerste en enige 2 minuten vallen. Tom ‘Ravytzo de Gruwelijke’ Ravyts claimt de bal aan de penaltystip maar weet deze kans niet om te buigen tot een doelpunt. Even zien we nog een Jan Vandervelden zijn torso gebruiken om de verdediging van HC Maasmechelen pijn te doen en plaats ook Tijl Habraken een bommetje op het doelhout.

De wedstrijd eindigt op een score van 34-23 en er wordt tijd genomen om het publiek uitgebreid te bedanken. Het bakje Cristal wordt gekraakt en de spelers nemen nog even tijd voor een kleedkamerfoto in ware ‘1e ploeg stijl’ voor de afwezige supporters.

Uw verslaggever ter plaatse, Seppe Camps.

Doelpuntenbuts: P. Bodvin, S. Camps (4), J. Looijmans (1), J. Maes (1), T. Ravyts (2), K. Severens, B. Torfs (3), N. Valkenborgh (2), J. Vandervelden (3), J. Van Criekinge (4), T. Habraken (2), Tim Habraken (9), W. Peters (3)

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64