Ook Nelo 4 neemt de maat van Houthalen

Published in H4 Nieuws

Om het weekend af te sluiten mocht NeLo 3 op zondagavond afreizen naar Houthalen. Niettegenstaande sommige studenten met pak en zak klaar stonden om naar kot te vertrekken, maar vooral na slopende examens, werd en toch een ploeg op de been gebracht. NeLo 3 wilde absoluut niet onder doen voor H1 en zette een prachtige 18-32 op het scorebord. Met deze overwinning blijven ze de rangschikking aanvoeren in provinciale A.

Verslag van de wedtrijd:

Het was een koude zondagavond toen onze gladiatoren zich aan de Hummel College Arena verzamelden. En hoewel enkelen nog lichte intoxicatieverschijnselen hadden werd er toch met volle vertrouwen richting Houthalen afgezakt. De eerste plaats is en zou van ons blijven.

Na enkele handrembochtjes op de ondergesneeuwde parking te sporthal Lakerfield, wandelden onze helden de lokale catacomben binnen. De sfeer zat er goed in en na het gezamenlijk nuttigen van enkele beschuitjes, werd de wedstrijd aangevat.

Het was Houthalen dat in de beginfase de dans leidde. Sporting legde uiteraard wel het betere spel op de mat, maar de afwerking liet in de beginfase net iets te vaak te wensen over. Toen Tim – Mr. Sjaballa – Habraken eindelijk de eerste twee doelpunten maakte, was de Sporting-trein vertrokken. Coach deed meteen daarop zijn duit in het zakje en ook een vurig spelende Wout – De Pleiter – Bodvin liet de op-één-na-beste tafelman Valk een streepje achter zijn naam turven. Houthalen wou wel, maar was niet opgewassen tegen al dat Neerpelts vakmanschap.

Coach en Tim begonnen op hun adem te trappen, Pino en Leppie kwamen, zagen en overwonnen. In hun gekende stijl toverden ze een lekker portie adembenemend sambahandbal op de mat. Het tempo lag verschroeiend hoog. Houthalen zag bij momenten niet meer waar de bal was. Telkens pas als de verdediging de harige rug van Pino zag, kwam het besef: tegen de snakemove valt niets te beginnen. Leppie liet zich niet kennen en eiste meteen terug de volle aandacht op. Een sublieme loopactie, gevolgd door een pirouette en afgewerkt met sprongshot botsballetje dat was het recept van het doelpunt van de wedstrijd. De keeper zag de bal onderhands vertrekken en lag al op de grond, de bal botste tergend in het dak van het doel. Dat is handbal!

Tussendoor werd er voor en door Houthalen even een kwartiertje gerust. Sporting bleef echter in de sporthal om er een kleine Coopertest te lopen. De conditie was nog meer dan behoorlijk, dat beloofde voor de tweede helft.

Toen Houthalen terug voor de dag kwam, besloot Leppie het nieuwe spelsysteem "Seppe scoort" een eerste keer uit te proberen. De pittige tactische training van afgelopen vrijdag loonde, want de tegenstander werd helemaal zoek gespeeld en Seppe scoorde. Boris liet meteen daarna zijn grote waarde voor de ploeg zien door enkele ei zo na gemaakte punten uit het doel te ranselen. De supporters werden lyrisch en voor het eerst tijdens de wedstrijd werden de spreekkoren aangeheven.
Ondertussen deden Svenson, Zeitz en Roberto – Its Its Den Duzend Whyyyy Appelvlaai – Geusa de netten aan de overkant weer trillen en liepen Quevainke, Johan – ‪#‎zwjiefislekker‬ – Daemen en "goed geDaan" veelvuldig de tegenaanval.

Tim, Leppie en coach kwamen weer in de ploeg en de score tikte lekker aan richting de 30 buts. Uiteindelijk was het niemand minder dan Mr. Sjaballa die de 30ste tegen de netten prikte. Een bescheiden volksfeest barstte los in de tribune en Seppe droomde al rustig weg bij de gedachte van het gouden gerstenat dat vrijdag na een intensieve pot voetbal op hem zou staan wachten.

De wedstrijd werd afgefloten met een klinkende 18-32 overwinning. De eerste plaats blijft behouden! De weg is nog lang, maar deze talentrijke lichting is tot veel in staat!

Doch, hoe schitterend het spel van onze helden ook was, toch viel er een pijnlijk gemis op. Zowel Leppie, Pino, Svenson en Bodje misten een penalty. Geen enkele 7*meter werd door onze jongens omgezet. Na de wedstrijd werd dan ook geconcludeerd dat Ravyts De Gruwelijke, onze penaltyexpert overduidelijk gemist werd. We hopen dan ook dat hij de volgende wedstrijd terug onze rangen komt versterken.

We bedanken trouwens nog graag de vriendelijke mensen van de cafetaria te Lakerfield voor de aangeboden maaltijd na de match! Klasse!

Triomfeerden voor Neerpelt:
Boris, Zeitz, Leppie, Pino, Den Duzend, Coach, goed geDaan, #zwjiefislekker, Bokje, Svenson, Scampi, Quevainke en Mr. Sjaballa

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64