NeLo 4 vol vertrouwen naar Prov. Play-Offs na overwinning in Tongeren

Published in H4 Nieuws

KONINKLIJKE BELGISCHE HANDBALBOND: DIVISIE REGIO A

UNITED HC TONGEREN - SPORTING NELO: 15 - 31

Zaterdag 21/02 vertrokken de Sportingboys van het Noorden richting Tongeren om de laatste speeldag van de reguliere competitie te beslechten. Hoewel Nelo R reeds kampioen was, moest deze wedstrijd gewonnen worden met het oog op de naderende play-offs.

De eerste minuten van de wedstrijd liepen wat moeizaam. Beide ploegen scoorden steeds vlak na elkaar en het beloofde een spannende match te worden. Luie Leppie toonde zijn ervaring en scoorde een prachtig doelpunt na een perfect uitgevoerde give-and-not-go zoals ook Pino de leermeester dat zou doen! Even later, na mooi samenspel tussen de nieuwkomers en gebroeders Tim en Tijl Habraken, werpt deze laatste de bal met stijl in de winkelhaak. Een stille roep naar de Rookie Of The Year beker? In minuut 15 was de stand 4-5 in het voordeel van Nelo. Het was een spannende match en de ploegen waren evenwaardig, maar daar kwam snel verandering in...

Van minuut 15 tot minuut 28 wist Tongeren het doel geen enkele keer te treffen terwijl de Nelo machinerie duidelijk op gang was gekomen. Kandidaat-MVP en doelman Bodje Junior hield in deze minuten elke bal van Tongeren uit het doel. Naar verluidt en naar eigen mening keepte hij een van zijn beste wedstrijden ooit! Ook Jeffke Manslooij de Mans speelde deze minuten zeer sterk als pivot. Hij maakte hier slim gebruik van zijn kort maar krachtig lichaam om een gaatje proberen te vinden in de verdediging. Met succes, want hij scoorde 2 maal! Daar waar Tongeren dus 13 minuten lang niet kon scoren, wist Nelo de score uit te breiden. In minuut 28 was de stand 4-13 in het voordeel van Nelo! Zo scoorde Quevaineke Natkilius bijvoorbeeld vanuit zijn gekende en ratsnelle tegenaanval de 4-7. Ook man in vorm en sterspeler Japie Kriek der Kriekmans wist opnieuw het doel te vinden door over de Tongerse muur te klimmen en potte zowel de 4-8 als de 4-10. Na nog twee doelpunten van Tongeren gingen de jongens rusten bij stand 6-14 in het voordeel van Nelo.

Trainer én speler Wim 'de Vernietiger' Peters had tijdens de rust dus alleen maar lovende woorden voor de ploeg. De wisseling van banken net voor de tweede helft werd gekenmerkt door een klein akkefietje. Blijkbaar wou een speler van Tongeren, die ene die zijn duikbril draagt tijdens de wedstrijden, een hapje van Seppo Scamp-ioen's banaan. Deze laat echter niet zomaar met hem sollen en stuurt de duivenduiker terug naar zijn eigen kant van het plein. Thug life noemen ze dat!

In het begin van de tweede helft gaat Nelo gewoon door waar het mee bezig was. In minuut 6 van de tweede helft scoorde Wim 'de Vernietiger' Peters met een lekkere onderhandse kletser zoals alleen hij dat kan de 7-17. Luie Leppie maakte zowel de 11-18, de 11-19 én de 12-20! Ook in handbal kan men dus een hattrick maken, chapeau! De twee hoekspelers en pijlsnelle Jessy 'O Macy en Seppo Scamp-ioen dikte de score nog verder aan tot 12-24 in minuut 20 van deze tweede helft. Jessy deed dit met zijn gekend draaiballetje en Seppo koos ervoor om gewoon snoeihard boven het hoofd van de doelman te gooien. Deklat binnen nog wel! Het tactisch nummertje waarop veel getraind wordt 'Seppe scoort' werpt dus duidelijk zijn vruchten af!

Tijdens de laatste tien minuten speelde Nelo op een uiterst hoog niveau, en dit ook mede dankzij een speler van de Nelo p-ploeg die even mocht komen testen en meespelen bij onze r-ploeg. Niemand minder dan Sr. Bodje de Grote! Ook hij scoorde een hattrick! Zou hij dit zelf hebben geweten? Hij scoorde de 12-27, de 13-28 en de 14-29. Wanneer hem een penalty wordt gegeven draagt hij deze respectvol over aan de vaste penaltyzetter Ravytzo de Gruwelijke, maar overmacht maakt dat Sr. Bodje hem zelf zet. Al bij al, los in de haak ging de bal! Publiekslieveling Ravytzo de Gruwelijke verdedigde zoals steeds op een uiterst hoog niveau, waarvoor de club hem wil bedanken! De iets meer getinte speler van Tongeren kreeg hierdoor geen enkele ruimte! Tijdens de allerlaatste seconden maakte hij zijn status als publiekslieveling en ex-Rookie Of The Year waar. Terwijl Tongeren nog balbezit had stationeerde de Gruwelijke zich tactisch achter de aanvallers. Zoals verwacht, leed Tongeren nog balverlies in de slotseconden. Met een gepaste pas op maat van Sr. Bodje kon de Gruwelijke de bal aannemen op tegenaanval en scoorde vanuit de 9 meter de bal net tijdens het eind fluitsignaal! De bal is binnen en telt! Spelers en trainer lopen het veld op om dit prachtig doelpunt en de overwinning te vieren en bananen vliegen in het rond! Eindstand aldus 15-31.

Nelo R eindigt de reguliere competitie dus in glans. Het wint de competitie, scoorde de meeste doelpunten én slikte de minste doelpunten. De thuiswedstrijden zijn ook allemaal gewonnen. Nelo R verloor slechts 2 maal. Bemerk trouwens ook dat Japy Kriek der Kriekmans na deze wedstrijd en na afloop van de competitie topscoorder is geworden! Hij trof dit seizoen maar liefst 86 (!) keer de netten! Proficiat!

Nu kunnen de play-offs beginnen. Eerste wedstrijd van de play-offs vindt zaterdag 28/2 om 18.00u thuis plaats in de Hummel College Arena. Tegenstander: Initia Hasselt.

Doelpunten/Buts: Bodje Junior (0), Jessy 'O Macy (3), de Gruwelijke (1), Scamp-ioen (3), Tijl Zeitz (2), Luie Leppie (4), Jeff Manslooij (2), Quevaineke (4), Wimpie Peters (2), Kriek (5), Bodje Sr. (3), Tim'mer Habraken (4).

Uw verslaggever ter plaatse: The Elder One

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64