ACHILLES BOCHOLT J22 - SPORTING NELO 4: 20 - 25

Published in H4 Nieuws

KONINKLIJKE BELGISCHE HANDBALBOND DIVISIE REGIO NACOMPETITIE 21/03/2015
ACHILLES BOCHOLT J22 - SPORTING NELO 4: 20 - 25
Beste Sportingliefhebbers, symphatisanten en anderen. Zaterdag 21/03 schreef de recreatieve Nelo 4 ploeg geschiedenis. De Sportingploeg ging die dag op bezoek bij Bocholt. Deze Bocholtse ploeg, bestaande uit enkel spelers jonger dan 22, stond in de Regio B competitie aan de leiding en wist bijna elke match meer dan 40 doelpunten te maken! Toch ging Nelo 4, dat aan de leiding stond in de Regio A, zoals altijd vol zelfvertrouwen naar de N-Limburgse derby om de 3e wedstrijd van de play-offs te beslechten, en het resultaat was verbluffend! Hoewel Sporting eerst nog geen tafelman had gevonden en eventueel noodgedwongen een van zijn sterspelers aan de tafel moest plaatsen, stond Mevr. Mirry Renckens plots aan de Hummel Arena te Neerpelt om de Sportingboys te assisteren in het winnen van de Derby. Lang leven de tafelvrouw!
Zoals altijd begon de wedstrijd met evenwaardige tegenstanders. Hoewel Bocholt het eerste doelpunt maakte prikte Tijl 'Zeitz' op zijn gebruikelijke sluwe wijze direct de 1-1. De 2-2 werd gemaakt door niemand minder dan Seppe Scampi-oen. Ik verklap je nu al, de gehele match was eigenlijk een match tussen de opbouwers en de spelverdelers. De hoeken kregen weinig tot geen kansen. Enkel Scampi-oen trof hier op hoek aldus een mooie pot! Even later in minuut 6 kreeg Luie Leppie een onverdiende 2 minuten aan zijn broek(je). De scheidsrechters floten trouwens wel erg duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Nelo ging door op ervaring en kracht tegen deze jonge en behendige Bocholt ploeg. De kracht werd gemeten en even later steeg Tim'mer Habraken de lucht in en potte twee heerlijke doelpunten in minuut 11 en minuut 21. De stand was nu 9-9.
De laatste 10 minuten van de eerste helft ging de bal weer op en neer en beide ploegen scoorden omstebeurt. Even dacht de Nelo 4 machinerie dat ze hun sterspeler en man in vorm Japy Kriek der Kriekmans moesten missen, maar de technische staf liet weten dat hij later kwam. Plots kwam hij langs de zijlijn al opwarmend richting de Nelo bank. Kriek mocht direct invallen en potte met behulp van zijn atletisch lichaam zowel de 10-10 als de 10-11! Nelo 4 stond plots voor! Nu was het uiteraard tijd voor publiekslieveling en ex - Rookie Of The Year alias Ravytzo 'de Gruwelijke' om de scoren uit te breiden. Zoals reeds gezegd was het geen matchen voor de hoeken. Toch wist de Gruwelijke tot 2 maal toe een opening te vinden op hoek door een briljante beweging op hoek en via een lekker pasje van opbouwer Kriek. Het Bocholts jongetje was er niks tegen. Toch redde de Bocholtse doelman allebei de gruwelijke bommen, helaas... De laatste goal van de eerste helft werd gemaakt door Nelo Trainer én topspeler Wim 'de Vernietiger' Peters. De jongens gingen rusten met een score van 12-12.
Tijdens de rust kon trainer Peters niet veel zeggen tegen zijn team. Nelo speelde sterk tegen dit goed en jong Bocholt. Nelo keeper Bodje Jr. 'El Pulpo Del Pantano' gaf de keeperstrui door aan de andere Nelo keeper Kris 'Jeltsin' Boris. Hij keepte heel de tweede helft en speelde, net zoals El Pulpo, een heel goede match!
Tijdens de tweede helft wist Nelo toch de score uit te breiden! Trainer Peters potte de eerste goal in de tweede helft via een geweldige Give-and-not-go! Als opbouwer deed hij alsof hij de hoek haalde en de hoekspeler van Bocholt devieerde dus van zijn vaste plaats. In plaats van de bal door te geven aan de hoekspeler, dook Peters hier in de open ruimte op hoek en scoorde een heerlijk draaiballetje! Door een mooi samenspel van verdeler Luie Leppie, met twee snelle doelpunten achter elkaar, en opbouwer Tim'mer Habraken stond het plots 14-16 in het voordeel van Nelo! In minuut 10 leek het toch even dat een hoekspeler ging scoren. Niemand minder dan de Quevaineke liep een heerlijke ratsnelle tegenaanval, maar miste maar net. Het DNA-delend duo Tijl-Tim potte zowel de 15-17 als de 15-20. Nelo stond dus plots 5 punten voor!
Tijdens de laatste 10 minuten van de match ging Nelo gewoon door waar het mee bezig was, namelijk de jonge Bocholtse ploeg vernederen!! Ervaring en sluwheid had duidelijk de bovenhand op fitheid en jongheid. Plots gaf Luie Leppie de bal iets te traag terug aan Bocholt na een fout van Nelo. dit maakte dat hij opnieuw 2 minuten kreeg. Ervaringsdeskundige T1 Peters besloot dus om Leppie er niet meer op te zetten aangezien een rode kaart om de hoek stond. Kriek potte de 16-21 door zich door de verdediging heen te walsen. Die Dampfwalze van Nelo 3 kan er nog wat van leren! Kort daarna potte Peters nog een heerlijke onderhandse vlam in de kruising van het Bocholt doel. Dit was de 16-22! Last but not least wist El Toro Jeffke Manslooij ook nog een goaltje te prikken op de pivot! Hoewel de jongeren van Bocholt sterk waren konden ze niet op tegen onze El Toro. Hij scoorde het laatste doelpunt voor Nelo en de eindstand was 20-25!!!
Nelo 4 deed dus een goede zaak op Bocholt en Bocholt staat nu terug op de 2e plaats in de play-offs. Nelo staat op de 3e plaats, 4 punten achter arena Hechtel. Omdat er nog veel matchen volgen is alles nog mogelijk! Trainer Peters staat het 4e in de topscorelijst met 25 buts, amper 2 minder dan topscoorder Dewachtere van Bocholt. Peeters, je weet wat je te doen staat!
Doelpunten/Buts: El Pulpo (0), Scampi-oen (1), Leppie (4) (2x2min, Jeffke El Toro (1), Jessy 'O Macy (0), De Gruwelijke (0), Boris (0), Bèr (0), Quevaineke (0), Kriek (4), Tijl Zeitz (4), Tim'mer (4) (1x2min), Peters (7)
Uw verslaggever ter plaatse: The Elder One

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64