×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165

Sporting NeLo4 - Maasmechelen: 28-14

Published in H4 Nieuws

‎1 december 2012 - Neerpelt

Omstreeks 15u50 was het verzamelen geblazen voor onze prestigieuze ploeg uit de Hel van het Noorden om zich voor te bereiden op de clash met onze rivalen uit Maasmechelen. Een ploeg waar we overigens van hadden verloren eerder in het seizoen, dus het beloofde zonder twijfel een topper te worden!

Om 16u30 werd het startsein gegeven. Gedurende de eerste minuten van de match ging het spel gelijk op, maar de verdediging stond er waardoor het voor onze tegenstanders steeds moeilijker werd om te scoren. Bovendien werden de foutjes van onze verdediging goedgemaakt door keeper P. Bodvin, een onstuitbare hindernis waar het merendeel van de ballen op terugbotsten. Ook in de aanval nam Neerpelt de bovenhand en lieten de spelers van rood-zwart de score gestaag uitlopen, wat resulteerde in een comfortabele voorsprong van 15-7 bij de rust.

Maar het spel was nog niet gespeeld en na een lange rust, waarin de Hel van het Noorden z'n naam waarmaakte met de eerste hevige sneeuwval die met groot enthousiasme werd onthaald in de sociale media, namen de ploegen de wapens weer op. Bij tegenstrever Maasmechelen was de strijdlust allesbehalve verdwenen, maar ook bij ons -hoewel de traditie het vaak anders bepaalt- laaide het strijdvuur hoog op. Ook al werden in de aanval niet alle kansen benut, bij balverlies werd er zelfzeker teruggelopen om elke mogelijke tegengoal te verijdelen. Zo wist Wout met zijn valkenklauwen op magistrale wijze de bal van zijn rivaal in volle tegenaanval af te snoepen. Een rivaal die buiten de bal ook nog eens de controle over zijn eigen voeten kwijtspeelde. Een feit dat onze Valk met een omstreden twee minuten moest bekopen. Verdiend of niet, ook bij de tegenstanders vielen ettelijke minuten straftijd. Bovendien beschikte Maasmechelen niet over de luxe van meerdere wisselspelers. Factoren die door onze helden werden uitgebuit om doelpunten te scoren. Combineer dit met een ijzersterke J. Daemen in de goal en het zal niet verbazen dat in de loop van de tweede helft de kloof op het scorebord enkel groeide.

Maar ook met de overwinning in zicht had vrouwe Fortuna nog een verrassing voor ons in petto. In de 27ste minuut trakteerde Roberto immers vriend en vijand op het onmiskenbare hoogtepunt van de match. Zijn 'golden goal' misten het extatische effect bij de supporters die vervolgens in volle euforie uitbarstten duidelijk niet. Aan het einde van de match gaf het scorebord een welverdiende 28-14 aan en kon de P-ploeg beginnen aan de opwarming.

Met deze glorierijke laatste match van het jaar 2012 achter de rug zullen we het vervolg van het seizoen in 2013 hopelijk op hetzelfde elan kunnen verder zetten.

Een verslag van uw reporter ter plaatse: Cedric.

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64