Sp. NeLo 4 - H. Tessenderlo: 28 - 27 (rust 17-13)

Published in H4 Nieuws

Na een lange periode van welverdiende rust keren alle sportmannen van H4 zomerfit terug naar de ‘Hel van het Noorden’. Nu H3 eindelijk gepromoveerd is, mede dankzij het ‘vriendschappelijk gewonnen onderonsje’ tegen H4 afgelopen seizoen, kunnen de echte helden terug het veld op.Al snel wordt duidelijk dat er niets veranderd is, en dat ook de beste spelers soms hun ploeg in de steek moeten laten voor minder belangrijke zaken. Traditiegetrouw staat de H4-familie dit toe en konden we beroep doen op onze B-kern (lees H3). Zoals verwacht wou praktisch iedere ligaspeler ook zijn steentje bijdragen in de herenreeks en wisten 5 spelers een plaatsje te bemachtigen op de kampioenenbank.Met een nieuwe speler-coach, niemand minder dan Wim ‘the Legend’ Peters, trokken we naar de kleedkamer. Sven Walbers, ex-coach van onze B-kern, laat RUIKEN dat hij H4 waardig is. Een personeelsfeest verlaat je namelijk niet voor je je 24 pinten op hebt, dit is immers niet H4 waardig!
Daar de ‘Hel van het Noorden’ een constante temperatuur van 32,7 graden Celsius meet, is opwarmen eveneens een moment van rust. Bezoekers/Visiteurs B, H. Tessenderlo treedt aan met maar liefst 9 spelers, waaronder niemand minder dan Zamparas Georgios., beter bekend als Samaras Georgios, de #7 van het Griekse voetbalelftal.
Govens Jos en Put Dominiek, beiden gedomicilieerd in Hechtel, fluiten voor het begin van de eerste helft. Zoals verwacht pakt Leppens K., oftewel ‘onvoorspelbare Leppie’, zijn verantwoordelijkheid en kegelt hij de 1-0 er in een handomdraai in. Na amper 10 minuten spelen heeft H4 zijn tegenstander al bij de keel en tevens op de knieën. Na een kanonskogel van ‘the Legend’ ziet de bank de kloof vergroten en staat de 8-3 op het scorebord. Alom gekende kampioenenliederen worden al reeds fluisterend gezongen op de bank. Zo sportief als we zijn, laten we vervolgens onze tegenstander terugkomen en neemt Sp. Nelo een time-out in de 15e minuut. Met 9-8 op het scorebord moet speler-coach, W. Peters , zijn manschappen tot de orde roepen. Er staat namelijk veel op het spel, zowel moeder de vrouw als zijn jongste parel staan aan de zijlijn te supporteren. Uiteraard weet Wim maar al te goed dat spelen met de tegenstander het stokpaardje is van H4, dit werd hem gedurende de trainingen al snel duidelijk. Na wat op en neer gesukkel van beide teams (uiteraard passen wij ons aan aan het niveau van onze tegenstander) gaan we de rust in met een score van 17-13. Ietwat aangedaan gaan we de kleedkamer binnen, niet wetende hoe een tweede helft te spelen met een voorsprong van 4 doelpunten.
… enkele flesjes AA-drink, een lekkere peptalk van onze coach, het verlies van een speler (uiteraard een H3 speler die zijn prioriteiten niet kent) en een dikke scheet later …
We starten de tweede helft met een kleine voorsprong, dit houdt in dat we de haren reeds tussen onze vingers voelen en enkel de pols een klein slagje moeten draaien om alles klem te zetten. Na 13 minuten in de 2e helft plakt, Johan ‘Zwjiefke’ Daemen, de 26-17 tegen de netten (niet slecht voor een keeper uit ons B-team trouwens, transfers kunnen overwogen worden) en lijkt de match gespeeld. Niets is natuurlijk minder waar. De tribunes beginnen leeg te lopen en de bank proeft al zijn eerste pint in de mond. Toch nemen we onze verantwoordelijkheid en laten we onze tegenstander terugkomen. Met finesse en pure timing weten we stapje voor stapje onze tegenstander dichter te laten komen. Hierbij werd het spel iets agressiever en kregen enkele spelers een kaart of 2 minuten aangesmeerd. H. Tessenderlo, dat toch beter zou moeten weten, laat zich lelijk in de luren nemen door een zeer sportief en sterk spelend Sp. Nelo en gaat naar huis met lege handen. Traditiegetrouw pakt H4 de eerste punten van het seizoen en blijven ze ongeslagen op eigen terrein. Winnen op een diefje, ons stokpaardje. Eindscore 28-27.

Doelpunten Buts: P. Bodvin (0), J. Daemen (2) (1x2min.), J. Maes (1), A. Prenen (0), R. Geusens (2), W. Peters (2) (1x 2min.), P. Linsen (4) (1x 2min.), K. Leppens (3), N. Valkenborgh (5), S. Maas (1), S. Camps (4), S. Walbers (4), K. Severens (0)

Uw verslaggever ter plaatse, S.Campi

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64