ACHILLES BOCHOLT 3 - SPORTING NELO 4(R): 24-31

Published in H4 Nieuws

 Beste vrienden en vriendinnen, Zondag 21/09 omstreeks 15.45u verzamelden uw sterren aan de Hummel Alianz Arena te Neerpelt om zich zo in konvooi te trekken naar Der Damburg iets verder in Bocholt. De te verslagen tegenstander: Achilles Bocholt 3.
De wedstrijd begon, zoals gewoonlijk, een beetje stroef en de doelpunten kwamen moeilijk op gang langs beide kanten. De oorzaak was tweeërlei: Nelo keeper 'El Pulpo Del Pantano' Junior Bodje hield alle afstandsschoten van Achilles uit het doel. Bij Sporting Nelo aan de andere kant gebrak het eventjes aan efficiëntie. Na een onderhands showbalvlammetje van niemand minder dan T1 Wim 'de Vernietiger' Peters, die uiteraard speelgerechtigd is en zelf ook nog eens geniet van een robbertje handbal, stond de score na 11 minuten slechts 3-3. Peters scoorde later nog heel wat onderhandse vernietigende showballetjes.
De fans konden het bijna niet geloven maar na 24 minuten stond de stand nog steeds gelijk: 8-8. Twee minuten voor de rust, in de 28e minuut, was dit verhaaltje over. Sterkhouder Jappy Kriek der Kriekmans gebruikte zijn atletisch lichaam om zo over de muur van Achilles te klimmen en peerden de bal langs de kansloze keeper van Achilles. De handbaloorlog in het Noorden ontaardde plots in een spectaculaire hoogstaande show van de R-ploeg van Sporting Nelo. Even later leek het zo dat Achilles de kloof zou dichten met enkele uitgestippelde tegenaanvallen, maar niemand minder dan ex-Rookie of the Year Ravyts 'Ravytzo' de Gruwelijke beslist om een van deze tegenaanvallen van Achilles Bocholt tegen te houden. Zijn verdedigende klasse kwam dus alweer te pas.
Vlak voor rust in tegenaanval wierp Nelo ster Sr. Bodje de Grote de bal in de diepte naar de razendsnelle Daan 'Goed-ge-Daan' Camps. Hij maakte de ruststand een feit na een schitterend doelpunt. Na 30 minuten stond het 11-14 in het voordeel van Nelo R. De tweede helft verliep een stuk makkelijker voor uw helden van Nelo R. Na een uitgedokterde strategie van T1 de Vernietiger besloot de R om de jongetjes van Achilles eens te laten zien wat echt handbal is.
Al snel bleek het zo dat de iets loggere en kortom minder aantrekkelijkere spelers van Achilles inderdaad moeite hadden de snelheid en explosiviteit van de R-ploeg Nelo onder controle te houden. Zo besloot ancien 'bijna vader' Niels Pino Valkenborgh om zijn gebruikelijke give-and-not-go trucje te gebruiken om de handbal zo langs de keeper van Achilles te leggen en stond het in de 6e minuut van de 2e helft al 13-18. Op dit moment besefte de spelers en de fans van Nelo R dat de buit binnen was.
Tijdens de laatste 20 minuten van de wedstrijd verloor Achilles al zijn kracht en handbalvaardigheid. Nelo R maakte hier gretig gebruik van en de doelpunten langs Nelo's kant bleven binnenstromen. Dit was vooral te danken aan het trio Kriek-Pino-Peters. Zo stond de score na 20 minuten 19-25 in het voordeel van de Neerpeltenaren.
Even leek het zo dat de oorlog in het Noorden een staartje zou krijgen na de wedstrijd. Zo kreeg het talentje Cedric 'Céé' D'Hondt het even aan de stok met de opbouwer/back van Achilles. De opbouwer trachtte door de verdediging van Nelo R te breken maar Céé hield deze Achilles janker tegen en besloot om hem te vloeren. De twee spelers en rivalen stonden met gebalde vuist oog in oog tegenover elkaar. Om het bloedvergieten te vermijden haalde de scheidsrechter beide spelers van het veld.
De eindstand van de wedstrijd was 24-31 in het voordeel van Nelo R.

Doelpunten/Buts: Johanneke (0), Bodje Sr. (0), Roperto (0), Peters (7), Ravytzo (0), Leppie (1), Pino (6), Céé (2), Kriek (10), Jan Wühlmaus (1), Quevain (2), Daan goed gedaan (2), Seppo (0), El Pulpo (0).
Afspraak deze zondag 28/9 15.30u in de Hummel College Arena: Nelo R - Hades Hamont-Achel.

Van uw verslaggever ter plaatse, Ravytzo the Elder One

 

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64