SPORTING NELO 4 (R) – HC HADES HAMONT: 25 - 13

Published in H4 Nieuws

We schrijven zondag, 28 september 2014, in de “Hel van het Noorden” aka “The College Arena”. De heren van Sporting Nelo 4 nemen het op tegen HC Hades Hamont.

Alvorens aan de wedstrijd te beginnen worden de spelers gepromoveerd naar een nieuwe, grotere kleedkamer. In de spiegels alom aanwezig kunnen torso’s (de torso zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   ['tɔrso] Verbuigingen: torso|'s (meerv.) deel van een lichaam zonder hoofd, armen en benen, of beeld in die vorm) bewonderd worden. Stilaan sijpelen de spelers binnen. Wel moet sterspeler Niels “Pino” Valkenborgh verstek laten gaan. Zijn vrouw, ook wel bekend als Loes Sleurs, had ’s morgens kleine Mathias ter wereld gebracht. NAMENS ALLE SPELERS VAN SP. NELO: EEN DIKKE PROFICIAT!!! Ook voor Peetvader speler/coach Wim zal het een speciale wedstrijd worden. Met broer Wout spelend bij de tegenstander, en ook nog eens vader, moeder en zussen in de tribune is de volledige familie aanwezig. Ook wordt nog snel Bodje Senior opgetrommeld om mee te spelen. Dit weekend moet er toch 1 fatsoenlijke pas in zijn handen belanden!

Na een korte opwarming (die de spelers natuurlijk niet nodig hebben) kan er aan de wedstrijd begonnen worden. Maar alvorens van start te gaan, wordt Bodje Junior, die de tegenstander wil verrassen door in dezelfde kleur te spelen, door de ref van het veld gestuurd om ergens een hesje te gaan zoeken. Bie Ba Boris neemt zijn plaats in het doel in. Net zoals de vorige wedstrijd wordt er in het begin wat afgetast. Scampi in Looksaus weet na 2 minuten met een prachtige bal vanop hoek de score te openen. Hades, met een paar ballen van een hoek zo scherp dat enkel Roberto deze erin zou krijgen, weet pas na 4 minuten de score te openen. Na 10 minuten staat het 4-2. Jappy Kriek met ballekes heeft hiervan al 3 potten achter zijn naam staan! Hij gaat duidelijk voor topscoorder van de wedstrijd. Luie Leppie, voor een keer Snelle Leppie, zet in de 16de minuut met een lekkere pegel de 6-3 op het scorebord. In de 21ste minuut werpt Lange Jan vanop de cirkel nog een prachtige treffer tegen de netten, en dit zelfs tegen zijn hand in. Verder verloopt de wedstrijd gelijk opgaand, waardoor de rust ingezet kan worden met een 9-7 score op het bord.

Overleg tijdens de rust lijkt absoluut niet nodig. De spelers van H4 blijven gewoon op het veld, gooien een paar ballen richting Bodje Junior, en rusten wat uit op de bank. Bij HC Hades Hamont wordt er in de kleedkamer blijkbaar wel degelijk overlegd, willen zij als eerste Sp. Nelo 4 een thuisnederlaag aansmeren. Maar dit alles blijkt voor niets te zijn geweest. Met maar liefst 8 treffers op rij, onder andere gescoord door Céé De Kat en een paar draaiballetjes van Jesse O’Massy, loopt Sp. Nelo uit tot een 17-7 score. HC Hades Hamont probeert nog wel terug te prikken, maar met een nekgreep krijgt een speler toch 2 minuten aan zijn broek. Met nog een paar gruwelijke ballen van Ravytzo De Gruwelijke langs de goal, loopt de score op tot 20-10 in de 16de minuut. In de 17de minuut krijgt Sp. Nelo een strafworp. Luidt aangemoedigd door de supporters neemt De Gruwelijke zijn verantwoordelijkheid op. Koelbloedig in de ogen van de keeper kijkend scoort hij rechtsonder zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. Bewijs hiervan kan gevonden worden op https://www.facebook.com/video.php?v=10204199664864915. Tussenstand 21-10. Wedstrijd gespeeld, dus beslissen Luie Leppie en Bodje Senior om nog een paar showballetjes uit te delen en neemt Bertus nog even 2 minuten om uit te rusten. Eindstand: 25-13.

Doelpunten/Buts: Bodje Jr (0), Boris (0), Scampi (2), Céé (2), Luie Leppie (3), Jessy O’Massy (3), Ravytzo (1), Bertus (0), Lange Jan (2), Jappy Kriek (8), Bodje Sr (3), Peet (1)

Nog even deze binnensmondse opmerking van Kriek: “Maar goed dat ik geen bak moet geven als ik topschutter ben, anders zou ik het iedere week moeten doen!”

Volgende wedstrijd: 04-10-2014 20:15 Maasmechelen – Sp. Nelo 4

Verslaggever ter plekke: Boris

Heren Ploegen

social twitter button blue 64 social facebook button blue 64 social flickr button 64 vimeo64